De Studentenbotel zou achter de Haagse Hogeschool in het water moeten komen te liggen.
De Studentenbotel zou achter de Haagse Hogeschool in het water moeten komen te liggen.

Hart voor Den Haag wil 'Studentenbotel' op het water

Het aantal studenten in Den Haag groeit. Om ze allemaal van een kamer te voorzien, wil het college voor 2026 nog eens 3000 extra studentenwoningen bouwen. Hart voor Den Haag/Groep de Mos ziet nog een oplossing om het huisvestingsprobleem het hoofd te bieden: drijvende studentenwoningen. 

Den Haag - Het Studentenbotel, met ongeveer 100 woningen, zou aan de Cruquiuskade moeten komen te liggen. Direct achter de Haagse Hogeschool. Alle voorzieningen die de studenten nodig hebben, liggen hier op loopafstand, zo stelt de partij. Ook zijn er op het Studentenbotel genoeg faciliteiten te realiseren zoals een woonkamer, werkruimtes en een wasserette.

Raadslid Damiën Zeller: "Het tekort aan goedkope studenten- en starterswoningen is al jaren een groot probleem in Den Haag. De studentenwoningen die er zijn, zijn een stuk duurder vergeleken met andere studentensteden in Nederland. Gelukkig ziet het college nu ook dat de nood hoog en heeft college veel plannen om de komende jaren veel studentenwoningen te realiseren, dit is helaas op korte termijn nog niet genoeg. Daarom bieden wij Den Haag een nieuwe oplossing: het Studentenbotel."

Hart voor Den Haag stelt schriftelijke vragen na overleg met HureninDenHaag, die het plan heeft geopperd bij Haagse politieke partij.

Meer berichten