Nele uit Den Haag is beste voorlezer in Zuid-Holland

Elf kandidaten streden vrijdag 12 april om de titel voorleeskampioen van Zuid-Holland. De voorleeswedstrijd voor brugklassers werd gehouden in Bibliotheektheater Rotterdam, waar een flink aantal toeschouwers zich hadden verzameld om de kandidaten met yells en spandoeken aan te moedigen. De Haagse Nele Quadvlieg van het Gymnasium Haganum kwam als beste uit de bus.

Den Haag - In een eerdere ronde lazen finalisten uit alle hoeken van Zuid-Holland ongeveer 5 minuten voor uit hun boek. Onder leiding van presentator Manu van Kersbergen vertelden de leerlingen eerst kort iets over zichzelf en over het boek en vervolgens lazen zij het door henzelf uitgekozen fragment voor.

Nadat alle finalisten hadden voorgelezen, had de driekoppige jury de loodzware taak om een winnaar uit te roepen. De jury, bestaande uit Niels Bakker, Stichting Lezen, Britt van Teijlingen, bibliotheek adviseur en boekenwurm, en Gonny Bruil, kleuterjuf en voorleesgek, journalist, had hier flink wat moeite mee. Gelukkig konden de finalisten en hun aanhang in de tussentijd genieten van Manu van Kersbergen.

Rond half zes was dan eindelijk bekend wie dé grote winnaar werd: Nele Quadvlieg van het Gymnasium Haganum in Den Haag werd door de jury uitgeroepen als beste voorlezer. Nele las voor uit het boek Broergeheimvan Emiel de Wild.

Nele heeft een mooie prijzenbeker gewonnen en gaat nu door naar de landelijke finale op 25 mei, waarin winnaars uit heel Nederland zullen strijden om de beste voorlezer uit de brugklas van heel Nederland te worden. Deze feestelijke finale wordt gehouden in Podium Hoge Woerd in De Meern (Utrecht).

Meer berichten