Zaterdag 20 april is er dans, muziek en theater rond de bosvijver in het Haagse Bos. (Foto: Rinke de Fouw)
Zaterdag 20 april is er dans, muziek en theater rond de bosvijver in het Haagse Bos. (Foto: Rinke de Fouw) (Foto: )

Wat is er te doen in Den Haag?

Feest in Haagse Bos

Haagse Hout - Zaterdag 20 april is er van 14.00 tot en met 17.00 uur in het Haagse Bos een culturele wandeling rondom de bosvijver met dans, muziek en theater. Er zijn workshops, liederen uit de Gouden Eeuw. Ook is het mogelijk om te jammen met Guitar Guido of om op excursie te gaan met boswachter Jenny. Big band Skavenhage speelt, en er klinkt een speciale lente-compositie van studenten van Koninklijk Conservatorium. Toegang is gratis. Meer informatie: www.natuurlijknicole.com

Passie- en Paasconcert

Scheveningen - In de Oude Kerk aan de Keizerstraat in Scheveningen staat op zaterdag 20 april het Passie-en Paasconcert op het programma. Het Christelijk Waddinxveens Mannenkoor 'De Gouwestem' en 'The Martin Mans Formation' zijn de uitvoerenden. Adres: Keizerstraat 8. Aanvang om 20.00 uur.

Open Dag Golf Ockenburgh

Loosduinen - Op golfbaan Ockenburgh aan de Wijndaelerweg 125 is zondag 21 april van 11.00 tot 15.00 uur iedereen welkom. Er zijn onder andere gratis golfclinics. Het promotieteam geeft informatie over de sport en de baan. Belangstellenden, met minimaal baanpermissie, kunnen de baan verkennen door (gratis) een aantal holes te spelen. Aanmelden voor deze dag kan door een mail te sturen naar: opengolfdag@golfockenburgh.nl.

Verbindend festival

Escamp - De derde editie van Festival De Verbinding vindt zaterdag 20 april plaats in Theater Dakota aan de Zuidlarenstraat 57. Het festival, dat wordt geopend door de wethouders Rachid Guernaoui en Bert van Alphen viert de saamhorigheid en samenhang van de bewoners van Den Haag. Er is muziek, een modeshow en cabaretier Amar treedt op. In verband met 50 jaar Marokkaanse migratie naar Nederland is er een fototentoonstelling en korte film over dit thema. Iedereen is welkom. Aanvang om 18.00 uur.

Koken net als oma

Centrum - De kookclub 'Ongekend lekker' bereidt iedere donderdag in buurtcentrum Octopus aan de Delftselaan 12 oma's gerechten. De recepten worden opgeschreven. Aan het eind van de cursus wordt hiervan een boek gemaakt. Er is nog plek bij de club. Tijd: 13.00 - 15.00 uur. De cursus kost 2 euro per persoon per middag. Aanmelden kan bij Bea Khedoe, tel. 06-12529195.

Kinderdienst met Pasen

Centrum - Speciaal voor kinderen in de leeftijd van drie tot en met elf jaar is er op zaterdag 20 april in de Lutherse kerk aan de Lutherse Burgwal 7-9 een viering waarin kinderen zelf mee mogen doen. Start om 13.30 uur. De viering 'Wollie is de weg kwijt' is om 15.30 uur. www.luthersdenhaag.nl

Thema-avond bij Utopie

Centrum - Actief burgerschap en de coöperatie staan donderdag 25 april centraal tijdens een avond in Grand Café Utopie aan de Waldeck Pyrmontkade 116 ( hoek Elandstraat). Tijd: 19.00 - 20.30 uur, inloop 18.00 uur met soep en een broodje. Sprekers zijn: Karlijn van Arkel van Co-Opportunity en Marco van Duijn van Utopie Advocaten.

Kunst en Islam

Loosduinen - Het Humanistisch Verbond Haaglanden organiseert in Amadeus een cursus kunstgeschiedenis over de Islam. De cursus staat niet alleen in het teken van kunst, maar ook de achtergronden van de islam worden belicht. Data: donderdagen 2, 9, 16, 23 mei van 14.00 tot 16.00 uur. Adres: Traviatastraat 25. Deelname kost €89,- voor HV-leden en €95,- voor niet-leden. Informatie: info@humanistischverbonddenhaag.nl.

Pumptrack in Sporttuin

Escamp - Van vrijdag 19 april tot maandag 22 april kan iedereen een rit maken op de Pumptrack in Sporttuin Moerwijk aan de Van Ruysbroekstraat 7. De baan heeft hobbels, bochten en is leuk voor alle leeftijden. Je kan erop oefenen met fietsen, steppen en skateboarden. Open van 11.00 tot 16.00 uur. Deelname kost 50 cent per dag.

Bidden in Bethel

Segbroek - De Taizé-groep van het Bethel buurt- en kerkhuis nodigt iedereen uit om op paaszaterdag 20 april mee te komen zingen en bidden in de Bethelkapel aan de Thomas Schwenckestraat 28/30. De kapel is open vanaf 19.00 uur en de viering begint om 19.30 uur. Er wordt samen gebeden en gezongen tot ongeveer 21.00 uur.

Samen wandelen

Escamp - Als onderdeel van de Diabetes Challenge, een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, wandelen bewoners van Bouwlust - Vrederust gedurende 16 tot 20 weken per week één uur. Ze doen dit in een groep van maximaal 20 deelnemers.Er wordt gewandeld onder begeleiding van één van de zorgprofessionals van Gezondheidscentrum Zonneoord of een trainer van Yuwa Leefstijlclub. Op 28 september is de finale. De finish is in de Uithof in Den Haag. Op donderdag 9 mei van 13.15 - 14.15 uur vindt er een informatiebijeenkomst plaats bij Yuwa Leefstijlclub. De eerste wandeltraining start op donderdag 16 mei 2019 om 13.15 uur. Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/denhaag/bouwlust-vrederust/ en schrijf in.

Fit en veilig

Escamp - Op 25 april van 12.15 tot 15.00 uur organiseert Mooi Welzijn een ouderendag dat te maken heeft met bepaalde factoren die belangrijk zijn voor ouderen: veiligheid, vitaalheid en fitheid. De start is om 12.30 uur met een gratis lunch. Tijdens deze middag zullen er verschillende externe partijen aanwezig zijn: audicien, apotheker, wijkagent, rollatorcheck. De middag wordt afgesloten met een gratis bingo! Locatie Wijkcentrum Escampade, Escamplaan 61F, opgave gratis lunch: tel. 070-2052360

Dansen in Beatclub

Loosduinen - Op maandag 22 april om 14.30 uur kan er voor de laatste maal dit winterseizoen worden gedanst in De Haagsche Beatclub. Het seizoen wordt afgesloten met een optreden van de roemruchte Haagse Beatgroup The Scarlets. Locatie: Duinzaal van Bowling en Partycentrum Ockenburgh Active, Wijndaelerduin 25. De zaal is om 13.30 uur open, entreeprijs 5 euro.

Rembrandt

Scheveningen - Het is dit jaar Rembrandtjaar. In de Maranathakerk aan de 2e Sweelinckstraat is woensdag 24 april een voordracht over de kracht van zijn bijbelse voorstellingen in schilderijen en tekeningen. Spreker is Jan Riemersma, die daar een boek over geschreven heeft. Volgens hem heeft Rembrandts verbondenheid met cultuur en maatschappij gezorgd voor zijn uitzonderlijke kunst. De avond begint om 20.00 uur.

Meer berichten