Zand en Veen laat bewoners uit de buurt van De Nieuwe Regentes hun eigen verhaal vertellen.
Zand en Veen laat bewoners uit de buurt van De Nieuwe Regentes hun eigen verhaal vertellen. (Foto: Alex Schroder)

Verhalen van buren die raken in vierde editie Zand en Veen

Dit jaar brengt theater De Nieuwe Regentes de vierde editie van de voorstelling Zand en Veen op de planken. Persoonlijke verhalen van tien buurtbewoners vormen de rode draad van de voorstelling. Ze gunnen toeschouwers een blik in de levens van mensen die je normaal gesproken op straat voorbijloopt.

Den Haag - Grenzen vervagen, regels veranderen, en het tempo waarin dit gebeurt loopt op. In al die drukte vragen de spelers van Zand en Veen IV zich af wat echt belangrijk is: hoe handhaaf je je in deze wereld waar echt nauwelijks nog van nep te onderscheiden is?
Zand en Veen laat voor het vierde jaar bewoners uit de buurt van De Nieuwe Regentes hun eigen verhaal vertellen, over het leven op de scheidslijn tussen zand en veen. De verhalen worden afgewisseld met zang en dans, alles onder regie van buurtbewoner en regisseur Hans van der Boom (voorheen Stella Den Haag, NTjong en Het Nationale Theater).

Herkenbaar

Laudie Vrancken, artistiek leider De Nieuwe Regentes: "Zand en Veen is een project dat tekenend is voor ons als buurttheater. De voorstelling wordt gemaakt met buurtbewoners, maar wel onder leiding van een professioneel team. Zo ontstaat een voorstelling met herkenbare en persoonlijke verhalen die toeschouwers anders laat kijken naar hun eigen wijk, maar waarvan het artistieke niveau altijd hoog is."

Parels

Voor de makers is het ieder jaar een bijzonder traject. "De spelers geven zich volledig bloot en gaan een grote uitdaging aan door meestal voor het eerst een podium te betreden", legt Vrancken uit. Ze vervolgt: "De onervarenheid maakt het spannend, maar levert vaak juist de parels op. Van toeschouwers horen we maanden later nog dat hun blik op hun wijk blijvend is veranderd. Toevallige passanten worden meer dan dat. Iedereen heeft een verhaal". De première is op zaterdag 20 april om 20.15 uur in Theater De Nieuwe Regentes, aanvang om 20.15 uur. En op zondag 21 april om 15.00 uur. Meer informatie op www.theaterdenieuweregentes.nl

Meer berichten