Ted Neeley en zijn cast tijdens de voorstelling
Ted Neeley en zijn cast tijdens de voorstelling (Foto: MARGOT DE HEIDE)

Jesus Christ Superstar met Ted Neeley in World Forum

Van 18 tot en met 21 april is de wereldberoemde rockopera Jesus Christ Superstar te zien in het World Forum in Den Haag. De hoofdrol wordt opnieuw gespeeld door de Amerikaanse acteur en muzikant Ted Neeley.

Door Martin Reitsma

Den Haag - In Nederland hebben sinds 2015 meer dan 170.000 bezoekers deze wereldberoemde rockopera gezien. Neeley speelde een groot aantal rollen in televisieseries en acteerde in grote musicals als Tommy, Hair en Raspoetin. Zijn naam is voor het grote publiek echter vooral verbonden aan Jesus Christ Superstar. De 75-jarige bevlogen acteur heeft veel aan deze rockopera. Hij treedt met deze show op in alle delen van de wereld.

Fantastische cast

De begroeting is allerhartelijkst. "Ik speel graag in Den Haag, het publiek reageert er altijd zeer enthousiast op onze voorstellingen. Ik kijk dan ook uit naar de komende zes voorstellingen die ik weer ga spelen in dat prachtige World Forumtheater met een fantastische cast", zegt Neeley. Hij vindt Den Haag een prachtige stad met veel mooie gebouwen en gezellige restaurants.
Neeley: "Zelfs na al die duizenden voorstellingen die ik inmiddels speelde, blijf ik leren over mijn rol en het verhaal. De muziek blijft ook heel inspirerend. Jesus Christ Superstar is een krachtige rockopera met een liveband op het podium. Ik heb vroeger als drummer in diverse Amerikaanse rockbands gespeeld en ik moet me tijdens deze rockshow altijd inhouden om niet achter de drums te gaan zitten."

Rock 'n roll

Neeley is bijna vergroeid met zijn rol. Jesus Christ Superstar is bepalend geweest voor zijn indrukwekkende carrière. "In mijn tienertijd, in de jaren zestig, vormde ik met vrienden een band", gaat hij verder. "We waren de enige rock 'n roll band in onze omgeving. Ik zong en drumde. We verhuisden van Texas naar Los Angeles en deden er audities en speelden vervolgens avond na avond. We kregen een eigen aanhang en hadden er de tijd van ons leven. Met een stel vrienden ging ik vervolgens optreden als de Ted Neeley Five. Ik ontmoette er ook de toen bekende zanger Bobby Darin. Hij hielp ons verder in Beverly Hills en omgeving. We traden op in Las Vegas. We namen in dezelfde studio op waar op dat moment ook Linda Rondstadt opnam en ik leerde andere sterren kennen. Radar Love van Golden Earring en Venus van Shocking Blue ken ik nog. Die nummers zijn nog veel te horen in Amerika." Hij kent als liefhebber van Pink Floyd ook de Haagse band Pink Project.

Memorabel

Een hele generatie identificeert zich nog altijd met de sfeer en tijdsgeest van Jesus Christ Superstar, zo ook het Haagse publiek. Memorabele songs als 'I Don't Know How To Love Him', 'Superstar' en het fenomenale 'Gethsemane' zijn onderdeel van het collectieve geheugen.
Informatie en kaartverkoop: www.worldforum.nl

Meer berichten