De bewoners van de Dedemsvaartweg worden naar eigen zeggen gillend gek van de herrietrams.
De bewoners van de Dedemsvaartweg worden naar eigen zeggen gillend gek van de herrietrams.

Hart voor Den Haag blijft knokken tegen herrietrams Dedemsvaartweg

Hart voor Den Haag/Groep de Mos is helemaal klaar met de herrie die de bewoners ervaren aan de Dedemsvaartweg. Die is afkomstig van trams die via de Dedemvaartsweg naar de remise van de HTM rijden. Hart voor Den Haag vindt dat de gemeente en HTM hier samen iets aan moeten doen.

Den Haag - Van bewoners op de Dedemvaartsweg in stadsdeel Escamp ontvangt Hart voor Den Haag wekelijks veel klachten over trams die veel te hard over de kruising Melis Stokelaan en de Dedemvaartsweg gaan.  Ook luiden de bestuurders onnodig het belletje van de tramin de nachtelijke uren. Sinds drie jaar voegt het sterk gestegen aantal (veel zwaardere) trams daar zoveel geluids- en trillingsoverlast aan toe dat de situatie voor de bewoners inmiddels onleefbaar is geworden, zo stelt Hart voor Den Haag/Groep de Mos.

Onvoldoende toezicht

Naar aanleiding van herhaalde klachten slijpt de HTM af en toe de wielen van de trams weer rond maar de HTM doet volgens Hart voor Den Haag niets aan het achterstallig onderhoud van de rails en ondergrond. Ook schiet het toezicht op de snelheidsbeperking die de HTM voor het eerste deel van de Dedemsvaartweg (vanaf de Meppelweg) heeft ingesteld tekort omdat er onvoldoende toezicht is op de naleving. 

Niet gehoord

Fractievertegenwoordiger Mohamed Balah heeft op verzoek van de bewoners verschillende bezoeken aan de Dedemvaartsweg gebracht om naar de klachten te kijken maar vooral te luisteren. ''Het wordt nu eens tijd dat het stadsbestuur komt luisteren, de herrie is zo erg dat bewoners uit protest 'Stop herrie-tram" op hun ramen hebben geschilderd.De bewoners voelen zich niet gehoord en dat kan en mag niet de bedoeling zijn!" zo stelt Balah.

Gillend gek

Raadslid Jelle Meinesz vindt dat het tijd wordt dat de wethouder in gesprek gaat met de bewoners en op locatie naar de herrie gaat luisteren. ''Ik zal via schriftelijke vragen hiertoe een verzoek doen, eveneens dat de wethouder de communicatie onderhoud met deze bewoners tot dat de overlast verholpen is. Er moet geluisterd worden naar de mensen en naar de herrie, want men wordt er gillend gek!'

De partij heeft over deze kwestie schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur. 

Meer berichten