Wethouder Liesbeth van Tongeren opende vandaag, donderdag 18 april, een zonnedak.
Wethouder Liesbeth van Tongeren opende vandaag, donderdag 18 april, een zonnedak. (Foto: Arnaud Roelofsz)

Duurzame Dakenjacht geopend met opening zonnedakWethouder Liesbeth van Tongeren opende vandaag, donderdag 18 april, het zonnepanelendak van een bedrijvenpand met ruim 3200 panelen, goed voor voldoende stroom voor zo'n 270 huishoudens per jaar. Met de opening trapte Van Tongeren tevens de Haagse Duurzame Dakenjacht af.

Den Haag - De gemeente Den Haag zet vol in op het gebruiken van de daken in de stad voor de overstap naar schone energie en de verkoeling van de stad. Door zonnepanelen op daken kunnen we energie opwekken, door groene beplanting op daken maken we de lucht schoner en voeren we regenwater beter af, en door daken wit te maken weerkaatst de warmte van de zon beter, wat de warmte in de stad tegen gaat. De gemeente geeft hierbij zelf het goede voorbeeld door zonnepanelen op daken van gemeentepanden te plaatsen.

De gemeente helpt ook bewoners zodat op elk dak zon of groen kan komen. Dat kan zijn door projecten financieel te ondersteunen met subsidie of met hulp bij het aanvragen van subsidie bij het Rijk of de provincie. Dat geldt voor initiatieven van bewoners, bedrijven, sportclubs en bijvoorbeeld daken boven parkeerterreinen.

Meer berichten