Wethouder Richard de Mos heeft de eerste strippenkaarten overhandigd.
Wethouder Richard de Mos heeft de eerste strippenkaarten overhandigd.

Sport dichtbij gebracht in Haags Sportkwartier

Wethouder Richard de Mos (Sport) heeft stadsdeel Escamp benoemd als het Haags Sportkwartier. Daar wordt nu hard gewerkt om meer mensen in beweging te krijgen. Donderdagavond 18 april overhandigde de wethouder in Sportcampus Zuiderpark de eerste strippenkaarten voor gratis proeflessen aan partners in de wijk.

Den Haag - Uit brainstormsessies blijkt dat mensen die nog weinig tot geen ervaring hebben met sport en bewegen een persoonlijke benadering nodig hebben. Daarom is samen met sportverenigingen uit Escamp een strippenkaart ontwikkeld met gratis proeflessen in allerlei takken van sport. Van korfbal en voetbal tot dammen, judo en dans. Op deze kaart staat een persoonlijk mobiel nummer en e-mailadres van een contactpersoon bij elke club. Dus geen zoektochten op websites, maar één belletje, mailtje of appje om een afspraak te maken.

Duwtje

De kaarten werden donderdagavond symbolisch meegegeven aan wijkagent Gert-Frank van der Poel, Donne Bax van Building Better People, Peter Behagel van Xtra en Charles Crown van stichting Zuiderpark. Zij en hun collega's hebben veel contacten in de wijken van Escamp en komen bij mensen thuis. De strippenkaarten worden ook via andere niet direct aan sport gerelateerde organisaties verdeeld onder mensen die net dat duwtje in de goede richting kunnen gebruiken om het plezier van bewegen te ontdekken.

De gemeente Den Haag is de 18 sportverenigingen die meteen mee wilden doen, en zodoende iemand hebben gezocht die zijn privégegevens wilde delen op de kaart, uiteraard zeer dankbaar.

Meer berichten