Lex Immers is ook de komende zes jaar nog verbonden aan ADO Den Haag.
Lex Immers is ook de komende zes jaar nog verbonden aan ADO Den Haag. (Foto: ADO Den Haag )

Lex Immers zou graag nog eens de beker winnen met ADO Den Haag

'Ik ben er geboren en word er ook weggedragen.' Zo omschreef Lex Immers tijdens de contractverlenging zijn gevoel voor ADO Den Haag en waarom hij besloten heeft om zijn carrière in het Cars Jeans Stadion af te sluiten.

Den Haag - Een voetbalcarrière is moeilijk te voorspellen. Blessures, zaakwaarnemers en trainers hebben vaak een belangrijk aandeel in het verloop. Talloze spelers hebben vooraf een andere weg uitgestippeld dan die ze uiteindelijk hebben bewandeld. Voor Lex Immers geldt dat niet. Hij wilde zijn loopbaan altijd al in Den Haag, de club waar hij als zevenjarig jongetje kwam binnenlopen, afsluiten. "Waarom niet in de zandbak van Qatar? Omdat ik niet van zand houd", zegt Immers. "Maar uit die regio lagen ook niet echt aanbiedingen, hoor. Er waren wel andere opties, maar mijn hart ligt in Den Haag. En ik heb mijn buitenlandse avontuur (Cardiff City en Club Brugge, red.) al gehad. Daarom is het perfect om in Den Haag mijn laatste jaren als voetballer af te werken."

Trainer

Het is een terugkeer met een toekomstplaatje, want de bedoeling is dat hij nog drie seizoenen voetbalt en daarna drie jaar als trainer aan de slag gaat. "Hoe dat precies gaat lopen, is nog moeilijk te voorspellen. Misschien voetbal ik maar twee jaar en ben ik dat laatste seizoen meer een soort klankbord. Dat weet je dus nooit. Maar een ding is zeker: ik wil blijven voetballen zolang ik nog van waarde voor het elftal ben. Daarna zal ik een jeugdelftal gaan leiden of in de scouting iets gaan doen. Ik heb al diverse trainersdiploma's en ga er in de komende jaren nog een paar bijhalen. Waarschijnlijk in mijn laatste jaar als speler."

Perspectief

Voetballers zijn niet gek en de 32-jarige middenvelder annex spits dus ook niet. Hoe groot het sentiment ook is om naar hun oude club terug te keren, dat doen spelers alleen maar als ze perspectief zien. Anders wordt het afbreukrisico voor hen te groot.
Dat ligt bij een volksclub als ADO Den Haag, waar emoties een belangrijke rol spelen, altijd op de loer. Maar ondanks huidige wisselvallige seizoen, waarin de club zich pas laat veilig speelde, ziet ook de oud-Feyenoorder genoeg mogelijkheden in Den Haag. "Ik wil meehelpen om van ADO Den Haag een stabiele middenmoter te maken. Eigenlijk zijn we dat al, omdat we al twaalf jaar in de Eredivisie spelen. Maar er is meer mogelijk. Door te bouwen aan een ploeg die af en toe de play-offs voor Europees voetbal haalt. Het zou wel leuk zijn, als we nog een keer Europa ingaan (Immers speelde met ADO in 2011 voorronden Europa League in Litouwen en Cyprus, red.). Dat kan ook door de beker te winnen. Waarom zou dat niet kunnen? Zou wel leuk zijn. Moeten we alleen een keer Feyenoord niet in een vroeg stadium loten."
Het zou de ultieme afsluiting zijn van een carrière, die Immers op veel plekken bracht waar hij zijn Haagse afkomst nooit verloochend heeft.

Meer berichten