Hoe is het om in oorlogstijd kind te zijn. Het publiek kan zich aan de hand van de verhalen een beeld vormen.
Hoe is het om in oorlogstijd kind te zijn. Het publiek kan zich aan de hand van de verhalen een beeld vormen. (Foto: Nina Sondagh)

Deze vakantie kinderverhalen uit de oorlog bij Rabarber

In de meivakantie speelt Rabarber de indrukwekkende Haagse voorstelling 'Het Donker'. Een verhaal over opgroeien in Den Haag tijdens de Tweede Wereldoorlog. De voorstelling is te zien in Theater Merlijn en is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar.

Den Haag - 'Het Donker' laat zien hoe kinderen de Tweede Wereldoorlog hebben beleefd. Aan de hand van verhalen die raken aan de belevingswereld van de huidige generatie, kan het publiek zich makkelijk een beeld vormen van hoe het geweest moet zijn om in oorlogstijd op te groeien.

Ware verhalen

Stel bijvoorbeeld dat je niet weet waar je moeder is en dat je broer ergens is ondergedoken. Dat de deuren van de school dicht zijn en dat er geen taart is op je eigen verjaardag. Je moet dagelijks verstoppertje spelen en uiteindelijk is het donker jouw beste vriend. Het zijn allemaal ware verhalen, over kinderen door kinderen!

Korting

Speeldata: maandag 29 april tot en met zaterdag 4 mei in Theater Merlijn, Bilderdijkstraat 35. Aanvang om 11.00 en 13.30 uur. Kinderen onder de 18 jaar mogen voor 6 euro (normaal €7,50) naar Het Donker. Voer hiervoor de code 'bevrijding' in bij het online reserveren of benoem de code bij het telefonisch reserveren. Kaarten Volwassenen € 12,50 | Rabarberpas of met kindergroepen v.a. 10 €6,- p.p.| Ooievaarspas 50% korting.

Reserveren via www.rabarber.net of op tel. 070-3450996.

Meer berichten