Faraisa is aan kickboksen gaan doen om zich te kunnen verdedigen tegen pestmeiden (Foto: Peter van Zetten)
Faraisa is aan kickboksen gaan doen om zich te kunnen verdedigen tegen pestmeiden (Foto: Peter van Zetten)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (137): 'Scheveningen om te chillen'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Faraisa Sewpersad (22) uit Rotterdam

Den Haag – Binnenkort trekt ze naar onze stad om mee te doen aan de finaleronde van Miss India Holland 2019 in het WTC Den Haag. Na een lange oefenperiode van bijna 17 weken hoopt ze op een glorieuze overwinning maar ze heeft stevige concurrentie van 11 andere dames.

"Ik wil een voorbeeld zijn voor jonge meiden die wellicht in de toekomst ook aan deze wedstrijd mee willen gaan doen. Vroeger droeg ik een beugel en een bril. Verder was ik dikker. Daardoor was ik onzeker over mijn uiterlijk. Dat werd versterkt door pesterijen van meiden uit mijn klas", vertelt ze. "Het duurde 2 jaar voordat ik er iets aan deed. Op een gegeven moment ben ik gaan kickboksen en kreeg ik veel zelfvertrouwen. Ik ben geen wedstrijdkickbokser maar ik kan me wel verdedigen als iemand me aanvalt."

"Vanaf het moment dat ik ben gaan sporten merkte ik gewoon dat die pestmeiden niets meer deden. Dat wil ik dus meegeven aan jonge meiden die worden gepest. Dat ze iets gaan doen wat ze leuk vinden en hun talent ontwikkelen."

Wat ze verwacht tijdens de finale weet ze niet zo goed. Een plek bij de eerste 3? "Ik heb me goed ontwikkeld en heb mijn best gedaan om te laten zien dat ik een doel kan bereiken", zegt ze. "Voor de rest laat ik het over aan de jury."

Jaren geleden trok ze voor het eerst naar onze stad. Een paar dingen zijn haar toen opgevallen. "Den Haag is net als Rotterdam maar dan met veel meer Hindoestanen", zegt ze lachend. Verder heeft ze ook een opmerking over het verkeer. "Soms als ik er ben krijg ik een boete vanwege allerlei flitspalen", zegt ze lachend. Hmm. De vraag is of het aan die flitspalen ligt of aan haar enthousiaste rijgedrag maar dit even terzijde.

Scheveningen is haar favoriete plek. Daar gaat ze graag naar toe met vrienden en vriendinnen om te 'chillen', zoals ze zelf zegt. Daar hoort overigens ook 'een restaurantje of eettentje doen' bij en gewoon rondhangen. Faraisa studeert bedrijfskunde aan de Hogeschool van Rotterdam. Ze zit nu in haar derde jaar en is net klaar met haar stage bij een bank.

Tegenbezoek?

"Reis naar de Coolsingel want daar is het gezellig qua sfeer en uitgaanspubliek", zegt Faraisa. "Je kan daar ook goed een drankje doen bij één van de talrijke terrasjes."

Verkiezing is geëindigd in een grote rel.

Inmiddels is gebleken dat Faraisa zich heeft teruggetrokken uit de competitie. Dat geldt ook voor 4 andere missen waaronder Sjahiena Rahmoe, Vanita Hanoeman, Farzana Ahmadali en Sahana Mahendran, Lees ook op ad.nl Miss-verkiezing in Den Haag eindigt in een grote rel en Miss India Holland draait niet alleen om schoonheid: 'Het is ook bedoeld om vrouwen uit isolement te halen'

Meer berichten