Foto: Studio Oostrum
Foto: Studio Oostrum (Foto: Studio Oostrum)

Alice in WinterWonderland breekt alle records

Afgelopen dagen zat het Zuiderstrandtheater stampvol sprookjesachtige figuren en grafische decorstukken, viel er 20 kilo sneeuw per dag en kwamen in 4 dagen tijd maar liefst 5800 bezoekers naar de 6 uitverkochte voorstellingen van Alice in WinterWonderland. 

Thom Stuart, artistiek leider van De Dutch Don't Dance Division (DeDDDD), heeft een jaar geleden deze voorstelling in zijn hotelkamer opgeschreven terwijl hij in Drenthe was ingesneeuwd. Afgelopen week was het moment daar en kwam alles samen: Alice, Escher en Tchaikovsky.

Stuart: "voor mij is Alice in WinterWonderland het artistieke hoogtepunt in mijn carrière, echt een oeuvre als choreograaf zijnde. Het was ontzettend veel werk om dit voor elkaar te krijgen en is een heus 'gesamtkunstwerk', waarbij alles samenkomt: decor, rekwisieten, kostuums, dansers, muziek gespeeld door het Residentie Orkest etc. Het is echt een kick om te zien dat alles klopt en fantastisch om te zien dat er bijna 1.000 man in de zaal zitten te genieten en te klappen. Ik ben nog nooit zo trost geweest... "

De cd 'Alice in Wonderland, Tchaikovsky, gearrangeerd door Carl Davis', die Stuart 8 jaar geleden tegen het lijf liep, heeft de kiem gelegd voor deze voorstelling. Toen hij contact opnam met Carl Davis (1936) over zijn nieuwe idee, was Davis meteen enthousiast en stond hij erop om als dirigent mee te werken aan deze productie. Davis: "Alice in WinterWonderland is het beste, leukste en mooiste wat ik ooit heb gedaan in de danswereld. Je had The Nutcracker met Petipa, Balanchine met Stravinsky en nu heb je dit! – Let's make a new one…" En dat staat dan ook al in de planning, de ideeën gaan nu al de ronde voor een samenwerking tussen Carl Davis en DeDDDD voor een Christmas Carol in 2019.

Best bezochte voorstelling 201

Met de 100% uitverkochte zalen plus een uitverkochte generale repetitie, is Alice in WinterWonderland de best bezochte voorstelling van het Zuiderstrandtheater van afgelopen jaar. In 2017 is na 4 jaar De Notenkraker weer aan de beurt, om in 2018 Alice in WinterWonderland in reprise te brengen.

Meer berichten