Deelnemers aan de parade van The Hague Cultural Parade. De organisatie zoekt deelnemers en vrijwilligers.
Deelnemers aan de parade van The Hague Cultural Parade. De organisatie zoekt deelnemers en vrijwilligers. (Foto: F.Westera)

Vrijwilligers en artiesten gevraagd

The Hague Cultural Parade

The Hague Cultural Parade & festival, zoekt vrijwilligers, deelnemers. kraamhouders en artiesten, zoals zangers, rappers, muzikanten, komedianten, enz. De tiende editie van dit festival wordt gehouden op zaterdag 6 juli in het Huijgenspark. Ook is er een parade in en rond het centrum.

Door Stuart Kensenhuis

Den Haag – Grote inspirator van dit festival is James Owie, tevens voorzitter van Stichting Africa Life. Elk jaar probeert hij met 'zijn' festival aan te sluiten bij een belangrijk thema van de Verenigde Naties. Vrede, respect, burgerschap, verbinding, tolerantie en eenheid in diversiteit, zagen we de afgelopen jaren als onderwerpen voorbijkomen. "Dit jaar is het de viering van integratie", zegt hij.

Vorig jaar had Owie iets bedacht om het thema tolerantie tot uitdrukking te brengen. Met 300 deelnemers werd de klassieker 'One love' van Bob Marley gezongen. "Een mooi liedje voor wie je ook bent of waar je ook vandaan komt", zei hij toen.

Twee jaar geleden zong hij zelfs met 500 man 'We are the world' van Michael Jackson en Lionel Richie. Duidelijk is dat Owie met dit festival een poging doet om de eenheid in onze stad te bevorderen. "Het betekent veel voor mij", gaf hij vorig jaar aan. "Ik hoop dat het zich uitbreidt en in de toekomst in alle vier grote steden gehouden kan worden." Of dat gaat lukken is nog maar de vraag maar in Den Haag groeit het festival sowieso, ook en vooral door de verschillende activiteiten.

"Dit jaar is het de viering van integratie"

Tijdens de parade lopen bijvoorbeeld groepen van diverse culturele achtergrond, onder begeleiding van brassbands, in traditionele kledij door het centrum van de stad. Meestal zijn er afvaardigingen uit elk werelddeel. Muziek vormt een belangrijk onderdeel van dit festival. Er zullen optredens zijn van verschillende artiesten. Talenten krijgen de kans zich te laten zien voor een groot publiek. Dat geldt ook voor andere podiumartiesten zoals komedianten, etc. Belangrijk is natuurlijk ook het eten. Vanuit verschillende kraampjes zullen tegen redelijke prijzen versnaperingen worden aangeboden. Bij sommige kraampjes kan men zich ook laten informeren over maatschappelijke onderwerpen of inschrijven als vrijwilliger. Het is tevens de bedoeling om tijdens deze editie de vrijwilligers van alle edities van The Hague Cultural Parade & festival in het zonnetje te zetten.

Het festival is begonnen in 2009 op het terrein van de Verademing in het stadsdeel Segbroek. In de 5 jaar daarna is het uitgegroeid tot een groot stedelijk evenement. Onder meer vanwege de groei heeft de organisatie in overleg met de gemeente besloten om vanaf 2016 het evenement te verplaatsen naar het Huijgenspark. De verwachting is overigens dat bij goed weer tussen de 7000 en 10.000 mensen het festival zullen bezoeken.

Meer informatie of wil je je aanmelden als vrijwilliger, artiest, kraamhouder of deelnemer? Schrijf een email naar info@thehagueculturalparade.nl of kijk op de website http://www.thehagueculturalparade.nl

Meer berichten