Ambassadrice Dominique van Vliet krijgt een badmuts en Swim to Fight Cancer Den Haag T-shirt overhandigd door voorzitter Martijn Nederhorst.
 Ambassadrice Dominique van Vliet krijgt een badmuts en Swim to Fight Cancer Den Haag T-shirt overhandigd door voorzitter Martijn Nederhorst. (Foto: pr)

Den Haag gaat zwemmen tegen kanker

De eerste editie van Swim to Fight Cancer Den Haag vindt plaats op zaterdag 14 september. De start en finish is aan de Veenkade. Er is een 'Grote Swim', 'Kids Swim' of 'Kleine Swim'.

Den Haag - Over iets meer dan 4 maanden springen honderden Hagenaars en Hagenezen, jongeren, expats, businessteams en kids de gracht in aan de Veenkade. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor Fight cancer. De organisatie bestaat volledig uit vrijwilligers.
Dominique van Vliet: ras Hagenaar, oud-actrice, maar bovenal moeder van een dochter die kanker heeft gehad, is ambassadrice. Ze deelde haar persoonlijke verhaal over hoe kanker een gezin op zijn kop kan zetten. Dominique zet zich komende maanden geheel belangeloos in om van het evenement een daverend succes te maken.

Voor de echte sportievelingen is er de Grote Swim van 2.000 meter. Voor de zwemmers die dat net iets te enthousiast vinden, is er de Kleine Swim van 1.250 meter en voor kids tussen de 10 en 15 jaar is er de Junior Swim van 500 meter. Daarnaast is het mogelijk om als vrienden- of businessteam in te schrijven en mee te doen aan de kleine of grote swim.

De eenmalige inschrijfkosten bedragen 25 euro voor kinderen, 75 euro voor volwassen. Met dit geld bekostigt de organisatie het evenement. Daarnaast laat iedere deelnemer zich sponsoren. Voor kinderen bedraagt het minimale streefbedrag 100 euro en voor volwassen 250 euro. Iedere deelnemer krijgt een eigen actiepagina. Inschrijven kan via: www.denhaag.swimtofightcancer.nl.

Meer berichten