De winnaars.
De winnaars. (Inholland)

Studenten Inholland winnen national Creative Business Cup

De start-up Venuepark is uitgeroepen tot winnaar van de nationale Creative Business Cup 2019. Venuepark is een eventplatform opgericht door vier vierdejaarsstudenten van Hogeschool Inholland Den Haag van de opleiding Creative Business.

Den Haag -Het kost veel tijd om een evenement te organiseren. Vaak is het een zoektocht naar geschikte locaties en bijbehorende services. Na een brainstormsessie kwamen de studenten op het idee om alles bij elkaar te gooien en hierbij een platform te creëren. Studentondernemer Tony vertelt: "Het doel van het platform is om te zorgen dat eventplanners straks minder tijd kwijt zijn aan het regelen van locaties en alle randvoorwaarden en hun tijd onder andere kunnen steken in de marketing en promotie van het evenement."


Creative Business Cup
De Creative Business Cup, opgezet ter ondersteuning van de creatieve industrie, is een internationale wedstrijd voor start-ups in de creatieve sector. Doel van de competitie is de ondernemerskwaliteiten van creatieve ondernemers te verbeteren. Inmiddels is de Creative Business Cup uitgegroeid tot een toonaangevende prijs voor veelbelovende creatieve start-ups. De wedstrijd kent nationale voorrondes waaronder in Nederland en beleeft begin juli een hoogtepunt tijdens wereldwijde finale in Kopenhagen.

Kopenhagen
De Inholland-studenten vertrekken eind juni naar Kopenhagen om te strijden om de Global Creative Business Cup 2019. Een internationale jury beoordeeld de start-ups op originaliteit, creativiteit, marktpotentieel, managementstructuur, business model en financiële flair. De winnaar ontvangt een geldbedrag van €7.000,- en deelname aan een eersteklas trainingsprogramma met persoonlijk advies over internationalisering en begeleiding bij het binnenhalen van investeerders.

Meer berichten