Wethouder Robert van Asten maakt de eerste bijdrage van de gemeente Den Haag bekend.
Wethouder Robert van Asten maakt de eerste bijdrage van de gemeente Den Haag bekend. (Foto: Henriette Guest)

Financiële steun voor creatieve cultuurmakers

Hagenaars met een creatief idee kunnen een campagne starten bij 'voordekunst'. Dit is een platform voor crowdfunding in de creatieve sector in Nederland. De gemeente Haag stelt in 2019, 2020 en 2021 elk jaar € 80.000 beschikbaar voor Haagse ideeën op dit platform. 

Den Haag - De gemeente draagt 25% bij aan campagnes die zich hebben bewezen door 75% van de financiering rond te krijgen. Initiatiefnemers ontvangen naast financiering ook begeleiding bij hun campagnes door voordekunst.

Helpen
Wethouder Robert van Asten (Cultuur): "Kunst en cultuur is van en voor iedereen! Daarom willen wij in Den Haag zo veel mogelijk ondernemende makers helpen om hun creatieve ambities waar te maken. Wij willen ondernemende makers belonen en helpen verder te groeien. De samenwerking met voordekunst is ook een mooie manier om makers en instellingen te helpen nieuwe financieringsmethodes te blijven ontdekken."

Blij
Ook Roy Cremers, directeur voordekunst, is blij met de samenwerking: "Ik ben er trots op dat we nu samen met de Gemeente Den Haag vol in kunnen zetten op het bereiken van talent uit Den Haag. Nu zijn we in staat om een groot aantal makers en instellingen uit Den Haag te begeleiden bij het opzetten en uitvoeren van crowdfundingcampagnes en het succesvol betrekken en behouden van nieuw publiek."

Voorwaarden
De gemeente steunt een campagne als het aan de volgende voorwaarden voldoet: De initiatiefnemer woont en werkt in Den Haag, het initiatief wordt (deels) uitgevoerd in de gemeente, minimaal 25 donateurs dragen bij aan de campagne, het initiatief wordt niet door andere culturele subsidies van de gemeente ondersteund

Voordekunst
Voordekunst is een platform voor crowdfunding in de creatieve sector. Voordekunst geeft advies, begeleidt crowdfundingcampagnes en helpt zo de doelen van kunstenaars én de creatieve sector te bereiken. Donateurs kunnen via de website direct en gemakkelijk bijdragen aan het project van hun keuze.

Campagne starten
Creatievelingen die een campagne willen starten, vinden meer informatie op de site van voordekunst: https://www.voordekunst.nl/partners/gemeente-den-haag. Op deze site wordt ook uitgelegd hoe crowdfunding werkt.

Meer berichten