De Buurtkamer voldoet  aan de behoefte van wijkbewoners om een plek te hebben waar ze elkaar kunnen ontmoeten.
De Buurtkamer voldoet aan de behoefte van wijkbewoners om een plek te hebben waar ze elkaar kunnen ontmoeten. (Foto: )

Buurtkamer Vrederust wil na heropening weer bruisen

Buurtkamer Vrederust is heropend. De ontmoetingsruimte gevestigd in een winkelpand aan de Vrederustlaan 129 heeft een nieuwe inrichting en vrijwilligers. De Buurtkamer voldoet aan de behoefte bij wijkbewoners om met elkaar in contact kunnen komen.

Escamp - Onder andere door verhuizingen zijn veel vrijwilligers die voorheen voor de Buurtkamer werkten, uit de wijk Vrederust vertrokken. De behoefte van wijkbewoners om een ontmoetingsplaats te hebben is echter altijd blijven bestaan. In opdracht van de gemeente Den Haag heeft bureau Graswortel geholpen bij het opnieuw opzetten van de Buurtkamer.

De Buurtkamer heeft een nieuwe inrichting gekregen die huiselijk en uitnodigend is. Ook hebben de buurtbewoners zelf ideeën aangedragen. Behalve de koffieochtenden, worden er momenteel cursussen gegeven in onder andere bloemschikken, weven, kralen rijgen, 3d kaarten maken, computerlessen, Nederlandse taal, bakken en koken. Ook is er één keer per maand een bingo. De meeste cursussen zijn kosteloos. Soms wordt een kleine bijdrage gevraagd voor het gebruik van materiaal. Nieuwsgierig? Bel tel. 06- 30002632 of per mail naar: vrederust.buurt192@gmail.com

Meer berichten