Het bespelen van de soms manshoge trommels die een halve ton per stuk wegen is een combinatie van technische beheersing én topsport.
Het bespelen van de soms manshoge trommels die een halve ton per stuk wegen is een combinatie van technische beheersing én topsport. (Foto: pr)

Ongekend drumspektakel in Zuiderstrandtheater

Yamato presenteert donderdag 23 mei in het Zuiderstrandtheater 'Passion of Jhonetsu'. De Japanse drummers zijn met deze voorstellinge in april en mei op tournee in Nederland.

Den Haag - Ze geven maar liefst 33 shows in ons land, één daarvan is op 23 mei in Scheveningen. 'Passion of Jhonetsu' is een atletisch en muzikaal spektakel met naast de drums, veel aandacht voor kostuums, vormgeving en belichting.

Yamato werd in 1993 opgericht in Asuka-Japan, Het gezelschap verenigt de eeuwenoude traditie van Taiko drummen met de verkenning van nieuwe mogelijkheden om de wadaiko te bespelen. Yamato bestaat tijdens deze tour uit 6 jonge vrouwen en 6 jonge mannen. Het bespelen van de soms manshoge trommels die een halve ton per stuk wegen is een combinatie van technische beheersing én topsport. Alleen door intensieve training en uiterste concentratie bereiken de leden van Yamato de fysieke conditie, die hen in staat stelt deze inspanning te leveren. De trommelaars verliezen elk zo'n twee liter vocht per voorstelling.
Afgelopen jaar beleefden zij hun 25-jarig jubileum en inmiddels hebben zij al ruim 3500 concerten gegeven in meer dan 54 landen met wereldwijd meer dan 7 miljoen bezoekers. www.zuiderstrandtheater.nl

Meer berichten