Het voorlopig ontwerp. Samen met de toekomstige gebruikers van het nieuwe hoofdbureau wordt de schets verder uitgewerkt.
Het voorlopig ontwerp. Samen met de toekomstige gebruikers van het nieuwe hoofdbureau wordt de schets verder uitgewerkt.

Cepezed ontwerpt het nieuwe hoofdbureau politie Den Haag

Het Delftse architectenbureau Cepezed ontwerpt het nieuwe hoofdbureau van de politie in Den Haag. De politie verhuist eind 2023 van de Burgemeester Patijnlaan naar een nog te bouwen pand op de Binckhorst.

Den Haag - In mei vorig jaar startte de selectieprocedure voor de architect en adviseurs. In het traject is een zogenoemde selectieweging gemaakt van 75 procent kwaliteit en 25 procent prijs. Bij de kwaliteitseisen is onder meer gelet op de gebruikersvriendelijkheid van het ontwerp voor de agenten. In december 2018 koos de politie voor cepezed.

Voorlopig ontwerp
Cepezed heeft een zogenoemd eerste schetsontwerp gemaakt. Samen met medewerkers die in het nieuwe hoofdbureau komen te werken, werkt het architectenbureau deze schetsen verder uit. Dit moet leiden tot een definitief ontwerp, dat naar verwachting in deze periode volgend jaar moet zijn afgerond.

Toekomstige locatie
De politie heeft het voornemen het hoofdbureau van de politie-eenheid Den Haag eind 2023 te verhuizen van de Burgemeester Patijnlaan naar een nog te bouwen pand op een locatie in de Binckhorst. Als toekomstige locatie heeft de politie een stuk grond op het oog dat ligt ingeklemd tussen de Supernovaweg, de Wegastraat en de Pegasusstraat. De nieuwe locatie ligt aan de rand van het herontwikkelingsgebied de Binckhorst.

Meer berichten