Een wereldberoemde dirigent, een meesterlijk orkest en jonge veelbelovende musici bundelen hun krachten.
Een wereldberoemde dirigent, een meesterlijk orkest en jonge veelbelovende musici bundelen hun krachten. (Foto: Alex Schroder)

Groot orkest in conservatorium

Een wereldberoemde dirigent, een meesterlijk orkest en jonge veelbelovende musici bundelen hun krachten. De befaamde dirigent Sir Roger Norrington dirigeert twee symfonische meesterwerken van Franz Schubert: zijn 'Onvoltooide' Symfonie nr. 7 en zijn 'Grote' Symfonie nr. 8.

Den Haag - Uitgevoerd door een 80-koppig orkest, bestaande uit 40 musici van het Orkest van de Achttiende Eeuw, zij aan zij met 40 talentvolle musici Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium. Op 17 mei is het Side by Side-concert in het Koninklijk Conservatorium Den Haag.
In 1981 richtte Frans Brüggen samen met vrienden het Orkest van de Achttiende Eeuw op, bestaande uit ongeveer 55 leden, afkomstig uit meer dan twintig landen. Vijf keer per jaar gaat het orkest op tournee. De musici, specialisten op het gebied van 18e en vroeg-19e-eeuwse muziek, spelen op originele instrumenten of eigentijdse kopieën. In 2014 dirigeerde Brüggen zijn eigen orkest met naast elk orkestlid een student van het Koninklijk Conservatorium die meespeelde. Zij aan zij, samen aan één lessenaar, was er een unieke overdracht van muzikale kennis en bezieling. In 2019 vindt reeds de zesde editie van Side by Side plaats, ditmaal met de laatste twee symfonieën van Franz Schubert op het programma.
Vrijdag 17 mei om 20.15 uur in het Koninklijk Conservatorium. Informatie en tickets: www.koncon.nl/sidebyside.

Meer berichten