Het Mama Verhalenkoor treedt donderdag 9 mei op in Theater aan het Spui tijdens de Culturele Ouderenmiddag.
Het Mama Verhalenkoor treedt donderdag 9 mei op in Theater aan het Spui tijdens de Culturele Ouderenmiddag. (Foto: )

Wat is er te doen in Den Haag?

Concert Mannenkoor

Centrum - Het Koninklijk Mannekoor 'Die Haghe Sanghers' geeft zondag 12 mei samen met 'De Valsche Noot' uit Aerdenhout een lenteconcert in het Koorenhuis aan de Prinsengracht 27. Medewerking wordt verder verleend door sopraan Nathalie Mees en pianist Ani Avramova. Aanvang om 15.00 uur (zaal open 14.45 uur). Kaarten à €15 via www.diehaghesanghers.nl en aan de zaal voor aanvang van het concert.

Avonden over vrijmetselarij

Den Haag - De gemengde vrijmetselaarsloges La Liberté Delft en Corona Den Haag organiseren een Ronde Tafel Cyclus voor geïnteresseerden uit Haaglanden. De cyclus bestaat uit 3 tot 5 avondgesprekken over de vrijmetselarij in het algemeen en vrijmetselarij voor mannen en vrouwen en deze Loges in het bijzonder. De avonden worden vanaf medio mei gehouden in Den Haag en Delft. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor deelname. Nadere informatie op www.logecorona.nl.

Sporten voor senioren

Escamp - Iedere vrijdag van 10.15 tot 12.30 uur zijn in de sporthal en op het kunstgrasveld van HKV/Ons Eibernest instuif sportactiviteiten voor senioren (55-plus). Op het programma staan: badminton, tafeltennis, onder begeleiding gymmen en dans; op het kunstgrasveld tennis onder begeleiding. Meer informatie op www.eibernestkorfbal.nl/KombiFit of tel. 06-23967598.

Bazar in de Triumfatorkerk

haagse hout - De Christus Triumfatorkerk in Bezuidenhout houdt op zaterdag 11 mei van 10.00 tot 15.00 uur een bazar met voor elk wat wils! Een grote rommelmarkt met boeken, lp's, cd's, kleding en schoeisel, sieraden en tassen, kinderkleding, speelgoed en puzzels, en heel veel spullen en curiosa voor in en rond het huis. Er zijn prijzen te winnen bij het rad van fortuin. Christus Triumfatorkerk is gevestigd aan de Juliana van Stolberglaan, hoek Laan van Nieuw Oost Indië.

Fietsen voor Bangladesh

Loosduinen - Ook dit jaar houdt Stichting PhySCI een fietstocht waarvan de opbrengst ten goede komt aan de kinderen in Bangladesh. Om de ruim 250 gehandicapte kinderen in de dagcentra in Phulbari en in Meymensingh de juiste zorg te kunnen geven. Deelnemen aan een rit van 30 of 50 kilometer door het Westland is mogelijk vanaf Ru Paréstraat 35 op 19 mei. Aanmelden via kees@physci.nl. Inschrijfgeld: € 20,00 per volwassene, kinderen gratis.

Voorstelling voor kinderen

Laak - Op woensdag 15 mei om 14.30 uur speelt in laaktheater PAK'M, door theatergezelschap Bonte Hond. PAK 'M is de opvolger van de peuterhit AaiPet die de afgelopen drie jaar meer dan tienduizend kinderen over de hele wereld op het puntje van hun stoel kreeg. Een heuse achtervolging met de nieuwste camouflagetechnieken, klassieke misverstanden en spannend achter-elkaar-aan-geren. Wie pakt uiteindelijk wie? Info en tickets: https://www.laaktheater.nl/pak-m. Kaartjes: €3 / €1,50 met Ooievaarspas. Leeftijd: 3+

Workshop kaasmaken

Escamp - Op zaterdag 18 mei wordt op stadsboerderij Op den Dijk,Bovendijk 141-143 (Wateringse Veld) een kaasmaakworkshop gegeven. Onder het genot van koffie/thee maakt men een eigen kaasje van verse melk. De workshop is van 10.00 tot 13.00 uur.
Rond 16.30 uur kan men het kaasje ophalen.
Aan deze workshop kunnen maximaal zes person deelnemen en vooraf aanmelden is verplicht. Kosten zijn €15,00 per persoon (Ooievaarspas €5,00). Aanmelden verplicht via stadsboerderijen@denhaag.nl, deelname vanaf 8 jaar.

Excursie in Meijendel

Scheveningen - Op zaterdag 11 mei om 10 uur houdt IVN Den Haag een natuurexcursie door de duinen van Meijendel, het waterwingebied van Dunea. De wandeling gaat onder andere door het Vogelbos. De wandeling start bij het informatiebord over Meijendel naast de Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea. IVN wandelingen zijn gratis, voor iedereen toegankelijk en duren 1,5 tot 2 uur. Aanmelden is niet nodig. Voor verdere inlichtingen bel je Rob Meyer op 06-20568114 of Monique van den Broek 070-385 86 76. Kijk ook op www.ivndenhaag.nl.

Repair Café

Den haag - Op 11 mei in Haagse Hout en op 25 mei in Loosduinen is er een Repair Café. De eerst is in educatiecentrum naast stadsboerderij de Reigershof, Reigersbergenweg 280 (Mariahoeve, stadsdeel Haagse Hout). Twee weken later, op zaterdag 25 mei, tussen 11.00 en 13.00 uur repareren de vrijwilligers in (een vleugel van) Villa Ockenburgh, Monsterseweg 4 (Kijkduin, stadsdeel Loosduinen). De reparaties in de Repair Cafés zijn gratis.

Meer berichten