De vorm van het gebouw is geïnspireerd op het grootzeil en de beëindiging van de gevel is als de boeg van een scherp jacht.
De vorm van het gebouw is geïnspireerd op het grootzeil en de beëindiging van de gevel is als de boeg van een scherp jacht.

Bouw van nieuw landmark in Scheveningen gestart

Er is gestart met de bouw van Zeezicht op het voormalig Norfolk-terrein. Een gebouw van 45 huurappartementen in het hogere segment op een bijzondere locatie in Scheveningen.

Den Haag -  De vorm van het gebouw is geïnspireerd op het grootzeil en de beëindiging van de gevel is als de boeg van een scherp jacht. De bijzondere gevel voorziet de toekomstige bewoners van een ruim balkon en een fantastisch uitzicht over de zee, de duinen, de haven en de stad. Het ontwerp is van Klunder Architecten.

Duinlandschap
Alle woningen worden aangesloten op een warmte-koude opslag. Parkeren gebeurt uit het zicht onder de grond. Het dak van de parkeergarage bedekt ontwikkelaar Stebru met een duinlandschap en de begane grond zal bestaan uit commerciële ruimten.

Norfolk-terrein
Het voormalige Norfolk terrein is volop in ontwikkeling. Een mix van bedrijvigheid, horeca en wonen moet het gebied de komende jaren tot een aantrekkelijk woon-werkgebied maken.

Wethouder Boudewijn Revis: "De vraag naar woningen is groot in Den Haag. Voor de komende jaren hebben we met z'n allen een uitdagende gezamenlijke opgave. 700 woningen op het voormalige Norfolkterrein is een serieuze toevoeging aan het Haagse woningaanbod en dan ook nog op een prachtige plek."

Zeezicht is door Stebru ontwikkeld in samenwerking met Catella, de gemeente Den Haag, Klunder Architecten, Constructie Adviesbureau S3, Nieman Raadgevende Ingenieurs, Mees Ruimte en Milieu en Spindler Installatietechniek. Stebru verzorgt de realisatie.

Meer berichten