Foto: Jurriaan Brobbel

Op het stembureau valt geld te verdienen!

Op donderdag 23 mei mogen we naar de stembus voor de Europees parlementsverkiezing. De gemeente Den Haag heeft hiervoor maar liefst 596 (reserve) voorzitters, 596 (reserve) plaatsvervangend voorzitters en 650 tellers nodig en is hard op zoek naar enthousiaste mensen die tegen een leuke vergoeding hun steentje willen bijdragen.

Den Haag - Als voorzitter of plaatsvervangend voorzitter ben je het 'visitekaartje' van het stembureau. Je coördineert een goed verloop van de dag, bent communicatief sterk en je kunt goed omgaan met stressvolle situaties.
Je kunt kiezen voor de ochtend shift (06.00 uur tot 16.00 uur) of de middag shift (15.30 uur tot het eind). Afhankelijk van je rol en de shift ontvang je een vergoeding tussen de 145 en 190 euro.

Het tellen van de stemmen start om 21.00 uur. Dat gebeurt meestal op het stembureau zelf, maar op sommige locaties is dit niet mogelijk. Deze stemmen worden op één centrale locatie geteld, namelijk op de Fruitweg 17. Voor het tellen van de stemmen ontvang je een vergoeding van 80 euro.

Wil jij je aanmelden als (plaatsvervangend) voorzitter of teller? Ga dan nu naar www.stemmentellenindenhaag.nl.

Let op! Als je interesse hebt in de functie van (plaatsvervangend) voorzitter moet je eerst de voorzitter QuickScan maken. Deze bestaat uit online opgaven waarmee unit Verkiezingen kijkt of je aan de belangrijkste voorwaarden voldoet die nodig zijn voor een (plaatsvervangend) voorzitter van een stembureau. Je kunt de QuickScan maken via de link: https://www.voorzitterquickscan.nl/aanmelden/denhaag . Voor vragen kun je mailen naar verkiezingen@denhaag.nl of bellen via 070-3534488.

Meer berichten