Acht van de dertien deelnemers
Acht van de dertien deelnemers

Vrijwillige opsluiting bij 't Goude Hooft voor Free A Girl

In Den Haag leveren van maandag 13 tot en met vrijdag 17 mei dertien deelnemers 12 uur lang hun vrijheid in voor Stichting Free A Girl. De hokje staan bij restaurant 't Goude Hooft aan de Groenmarkt.

Den Haag - Free a Girl zet zich in voor de bevrijding van meisjes uit de prostitutie en het vervolgen van de daders. Ieder jaar organiseert de stichting de actie Lock me Up Free a Girl, waarbij bekende en onbekende mensen zich 12 uur lang laten opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter. Deze hokjes staan symbool voor de hokjes waarin meisjes in India opgesloten zitten en worden misbruikt. De Haagse regioambassadeur van Free A Girl, Nazima Ramdin, heeft in Den Haag vorig jaar samen met haar vriendin Carolien Brederije (Valegis advocaten) met 20 deelnemers ruim 50.000,- euro opgehaald. De eigenaar van NR Communicatie Events heeft zich al twee keer laten opsluiten. Dit jaar begeleidt Ramdin de dertien deelnemers van de actie.

Muzikale hoogstandjes

Op maandag 13 mei vindt in Den Haag de aftrap plaats met zanger Michel van den Berg, die zingend vanuit zijn hokje zal proberen zijn streefbedrag op te halen. Iedereen kan de hele dag genieten van muzikale hoogstandjes, want Voices Deluxe zangeres Bo Shannon en zanger/auteur Jay van Duinen zingen ook mee. Tevens zal Jay zijn boek Verloren' in een andere wereld signeren. De hokjes komen van maandag 13 mei tot en met vrijdag 17 mei bij t Goude Hooft te staan, waarbij de deelnemers tussen 9.00 21.00 uur vast zitten met enkel water en 1 kom rijst gedurende 12 uur.
 

Startsignaal

Topcardiologe Harriet Verweij zal op maandag 13 mei de eerste drie deelnemers Rochelle Heerema, Danielle Slof en Michel van den Berg om 9.00 uur opsluiten, waarmee symbolisch het startsignaal is gegeven voor de Lock me up -actie in Den Haag. Om 21.00 uur zal de feestelijke bevrijding plaatsvinden met aansluitend gezellige netwerkborrel, waarbij de Rijswijkse wethouder Bentvelzen de deelnemers zal bevrijden.

Lock Me Up Menu

Om de actie Lock me Up Free a Girl te ondersteunen kunnen bezoekers van Restaurant t Goude Hooft in de week van 13 t/m 17 mei genieten van een speciaal 3-gangen Lock Me Up Menu voor 25,--. Hiervan zal 5,-- per menu worden gedoneerd aan Free a Girl. Ook zullen speciale Free A Girl cocktails worden samengesteld waarvan ook gedoneerd wordt aan dit goede doel.

Doneren en aanmoedigen

Iedereen is van harte welkom om de deelnemers tijdens hun opsluitactie op de locaties te bezoeken. Een bijdrage kan ter plekke worden gedoneerd bij de deelnemers of via de website: https://www.lockmeup.nl/t-goude-hooft-den-haag

 

 

Meer berichten