Wethouder Kavita Parbhudayal
Wethouder Kavita Parbhudayal

Taxibus in Den Haag heet voortaan AV 070

Per 1 juni 2019 rijdt het Wmo-vervoer, 'Taxibus', in Den Haag onder een nieuwe naam: 'AV 070'. Firma Noot rijdt vanaf die datum de personenwagens en busjes. De nieuwe vervoerder neemt het personeel over van de huidige uitvoerder van het Wmo-vervoer, Connexxion. Wie gebruik maakt van de Taxibus ontvangt uiterlijk 20 mei een nieuwe vervoerspas.

Den Haag - De nieuwe naam is via een prijsvraag onder inwoners van Den Haag tot stand gekomen.  De naam is kort en makkelijk te onthouden en past bij de stad.

AV staat voor Aanvullend Vervoer. Wie door een beperking niet met het eigen of openbaar vervoer kan reizen, en ook geen beroep kan doen op familie, vrienden of buren, is er aanvullend Wmo-vervoer. Jaarlijks maken hier ongeveer 15.000 Hagenaars gebruik van. Het  merendeel van de nieuwe auto's bestaat uit elektrische personenwagens. De personenwagens hebben een lage instap.

Eén van de belangrijkste voorwaarden om zelfstandig te kunnen blijven wonen is het hebben van vervoer. AV 070 voorziet hier in.

Wethouder Kavita Parbhudayal: "De Taxibus is een bekend begrip in Den Haag. Toch past deze voorziening een nieuwe naam. Want het is geen echte taxi, maar een voorziening waarbij mensen samen worden vervoerd en dus op verschillende plaatsen worden opgehaald. In Den Haag moet iedereen de zorg krijgen die hij of zij nodig heeft. Samen zorgen we ervoor dat iedereen in Den Haag mee kan doen."

Wat gaat er veranderen?
De huidige passen vervallen per 1 juni. De bewoners die nu gebruik maken van de Taxibus ontvangen uiterlijk 20 mei een nieuwe vervoerspas. Het huidige reserveringsnummer (0900-0345) blijft onveranderd.

Meer berichten