Bij een bezoek aan onze stad kwam Michel Frits Wester tegen, de bekende politiek verslaggever van RTL (Foto: Michel Groen)
Bij een bezoek aan onze stad kwam Michel Frits Wester tegen, de bekende politiek verslaggever van RTL (Foto: Michel Groen) (Foto: Michel Groen)
Bestemming Den Haag

Bestemming Den Haag (140): 'Het Torentje bij het Binnenhof'

Elke week vraagt Stuart Kensenhuis aan bezoekers van Den Haag wat zij van onze stad vinden. Deze week: Michel van den Berg uit Oudenbosch.

Den Haag – Meteen komt er een herinnering boven van een leuk voorval van bijna 25 jaar geleden. "Ik moest bij een klant zijn en nog een stukje lopen door het centrum. Het was koud en glad en ik liep voorbij perscentrum Nieuwspoort aan de Lange Poten. Plotseling gleed ik weg en viel bijna. Iemand achter mij riep: 'Kijk uit.' Ik draaide me om en zag Frits Wester, die bekende politiek verslaggever van RTL. Hij was echt heel aardig", zegt Van den Berg. Wellicht dat Wester zich dit voorval ook nog kan herinneren.

Onder de indruk was Van den Berg toen sowieso van het Torentje bij het Binnenhof. Al was het vooral omdat hij het vaak op de televisie had gezien en omdat het een symbool is van de politieke macht van de Tweede Kamer en de regering. "Dat is toch altijd wel imposant", zegt hij.

Van den Berg is een veelzijdig man, zo wordt al gauw duidelijk. Hij is directeur-eigenaar van een bedrijf voor schoonheids- en huidverzorgingsproducten. "Over heel de wereld ga ik op zoek naar unieke dingen. Het zouden lasers kunnen zijn uit Korea en Japan voor haarverwijdering met weinig behandelingen of apparaten voor lichttherapie waarmee je relatief snel vlekjes op de huid kunt verminderen. Eigenlijk een soort huidverjonging. Ik lever vooral aan artsen, dermatologen, klinieken, schoonheidsspecialisten en kleine cosmetica ketens", vertelt hij.

Daarnaast heeft Van den Berg al bijna 30 jaar een vaste hobby. "Ik zing en treed op met nummers van onder meer Frank Sinatra, Michael Bublé, Nat King Cole en Dean Martin. Ik doe dat nu met mooie orkestbanden en dat werkt goed maar mijn droom is om ooit nog eens met een live orkest op te treden", zegt hij.

Los hiervan werkt hij ook nog actief mee aan een goed doel want in het kader van de negende editie van 'Lock me Up – Free a Girl' heeft hij zich kort geleden 12 uur op laten sluiten in een hokje van 1 bij 2 meter bij een bekend restaurant in onze stad. Met die actie wil hij minimaal 2500 euro ophalen met als doel om jonge meisjes te bevrijden uit de gedwongen prostitutie, vooral in India. Voor meer informatie of voor een donatie: www.lockmeup.nl/michel-van-den-berg. (klik op de link)

Tegenbezoek?

"Reis naar de Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara (ook online te bezichtigen), een kleine kopie van de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad."

Meer berichten