De winnaar van vorig jaar, Vincent D'hondt uit België, komt zijn titel verdedigen.
De winnaar van vorig jaar, Vincent D'hondt uit België, komt zijn titel verdedigen. (Foto: Richard Mulder)

Wereldtop paradarters zaterdag 25 mei in Lourdeskerk


De Vegro The Hague Disability Darts Invitational 2019 is zaterdag 25 mei in de Lourdeskerk in Scheveningen. Aan de tweede editie van dit invitatiedartstoernooi voor gehandicapten doen zestien topspelers uit binnen- en buitenland mee.

Den Haag - Het deelnemersveld bestaat onder meer uit titelverdediger Vincent D'hondt uit België, die zijn drie kompanen van het Belgische team heeft meegenomen; zij werden in februari derde tijdens de World Cup. Twee Engelsen die toen deel uitmaakten van het winnende team, spelen ook mee, net als het Nederlands team, dat eveneens op een derde plek eindigde. Dit tiental wordt aangevuld met vier landgenoten, die hoog op de ranking zijn geëindigd, een Deen en een Hongaar.

Deelnemersveld
Anton van Hemert (Oudewater), Arie van der Rassel (Den Haag) , Cliff Ruiter (Zwolle), Henk Jager (Appingedam), Kees van Wielink (Amersfoort), Matthijs Wissink (Zutphen), Michelovic van Velzen (Katwijk), Yns Snelleman (Katwijk)


Bernard Martens (Lievergem, BEL), Jackie Goethals (Eeklo, BEL), Jesper Andersen (Holstebro, DEN), Joszef Miklas (Szolnok, HUN), Kevin Stringer (Kent, ENG), Matt Doe (Chelmsford , ENG), Serge van Belle (Zeebrugge, BEL)


Het Vegro The Hague Disability Darts Invitational is een initiatief van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten (HSG). Voor meer informatie: www.stichtinghsg.nl

Aanvang: 10.30 uur, deuren open om 10.00 uur. Start prijsuitreiking: circa 22.45 uur


Spin-off
Als spin-off van dit evenement, start op woensdag 29 mei bij de Haagse gehandicaptensportvereniging ISV Kameleon, aan het Veldzicht 20, Arie's Dartsclub, een vrije manier om met paradarts in aanraking te komen. Dit zal voortaan wekelijks plaatsvinden tussen 19.30 en 22.00 uur en de Haagse trots in het paradarts, Arie van der Rassel, zal wekelijks aanwezig zijn om tips en adviezen te geven of gewoon een potje te darten. Speciaal voor de opening zal Vincent D'hondt nogmaals terugkeren om een demonstratiewedstrijd tegen Arie te spelen en daarna tegen andere aanwezige mensen met een handicap of beperking, die het graag eens willen proberen. Alle benodigde materialen zijn aanwezig. De toegang is gratis en aanmelden vooraf is niet noodzakelijk.


 

Meer berichten