Jaarlijks worden kinderen uit verschillende wijken aan elkaar gekoppeld om nieuwe diersoorten te bedenken.
Jaarlijks worden kinderen uit verschillende wijken aan elkaar gekoppeld om nieuwe diersoorten te bedenken.

'De Haagse Dierentuin' van Art-S-Cool in première

Waanzinnige kostuums, bijzondere dansbewegingen en lichtgevende fantasiedieren op het podium van theater Korzo in Den Haag. Woensdag 15 mei hebben de groep 6-leerlingen van de Shri Vishnu uit de Schilderswijk en M.M. Boldingh Nutsschool uit Duinoord nieuwe dieren voor De Haagse Dierentuin tot leven gebracht.

Den Haag - Met dit ontmoetingsproject zet Art-S-Cool, dé kunstschool uit de Haagse Schilderswijk, kunst in om verbindingen te stimuleren tussen kinderen uit verschillende wijken in Den Haag. Wethouder van Cultuur Robert van Asten was aanwezig bij de feestelijke première en interviewde een aantal kinderen over het project.

Geweldig

"Het was geweldig om bij de voorstelling aanwezig te zijn. Ik ben enorm onder de indruk van de creativiteit van de Haagse scholieren. De Haagse Dierentuin' van Art-S-Cool laat kinderen uit verschillende wijken kennis maken met kunst. De scholieren ontdekken hun talenten en kunnen deze verder ontwikkelen. Zo wordt cultuur van en voor iedereen in onze stad", aldus wethouder Robert van Asten (Cultuur).

Binding

De afgelopen drie maanden hebben 60 leerlingen samen gewerkt aan de nieuwe diersoorten voor de vierde editie van het ontmoetingsproject De Haagse Dierentuin. Art-S-Cool heeft dit project bedacht, ontwikkeld en georganiseerd om kunst in te zetten als binding tussen kinderen. Kinderen zijn de toekomst en Art-S-Cool draagt daar met kunstonderwijs aan bij. Onder begeleiding van de kunstenaars van Art-S-Cool hebben de kinderen verhaallijnen bedacht, kostuums gecreëerd en een choreografie voorbereid. Door de ontmoetingen en het samenwerken op elkaars scholen krijgen ze een inkijkje in elkaars belevingswereld en ontstaan er nieuwe vriendschappen.

De Haagse Dierentuin

De Haagse Dierentuin staat symbool voor de stad Den Haag, gemaakt door en voor de kinderen. Jaarlijks worden kinderen uit verschillende wijken aan elkaar gekoppeld om nieuwe diersoorten te bedenken. Tijdens dit uitwisselingsproject bezoeken de kinderen elkaars scholen, en leren ze elkaars wijken, culturen en ideeën kennen. Ze werken samen aan nieuwe diersoorten voor in de fictieve Haagse Dierentuin. Zo komt er ieder jaar een nieuw eigenaardig beest bij en vult de dierentuin zich, die sinds vorig jaar ook online terug te vinden is op onze website www.dehaagsedierentuin.nl. De plattegrond van deze dierentuin heeft daarom ook de vorm van de stad Den Haag. Sinds 2015 hebben rond de 300 kinderen van 7 scholen uit verschillende wijken meegedaan en heeft Art-S-Cool met dit project meer dan 1000 Haagse ouders, familie en vrienden bereikt.

Art-S-Cool
Art-S-Cool is dé kunstschool uit de Haagse Schilderswijk die zich ten doel stelt kinderen, hun ouders en bewoners in aanraking te brengen met kunst. Professionele kunstenaars ontwikkelen en organiseren verrassende kunstactiviteiten in de wijk.
 
De Haagse Dierentuin wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Madurodam Kinderfonds, Stichting Levi Lassen, Stichting Boschuysen en in samenwerking met de Shri Vishnu, de M.M. Boldingh Nutsschool en het Korzo theater Den Haag.

Meer berichten