Ook de film- en media-educatie van leerlingen krijgt nog meer aandacht.
Ook de film- en media-educatie van leerlingen krijgt nog meer aandacht. (Foto: )

Filmhuis gaat podium bieden aan Haagse filmmakers

Filmhuis Den Haag gaat zich regionaal inzetten voor de film- en media-educatie van leerlingen. Ook gaat het Haagse filmmakers stimuleren om hun talent verder te ontwikkelen. 

Den Haag - Omdat er steeds meer wordt gecommuniceerd in beeld, is film leren kijken en maken geen overbodige luxe volgens het Filmhuis Den Haag. In Filmhuis Den Haag worden - jaar in jaar uit - meer dan 17.000 scholieren opgeleid in film maken en - kijken onder leiding van jonge filmmakers. Het voordeel van het uitbouwen van deze educatie vanuit Filmhuis Den Haag is dat gebruik wordt gemaakt van een bestaande infrastructuur.

Vanuit een hub gaat actief worden samengewerkt met scholen en aanbieders van educatieve programma's in de regio, met filmtheater LUX Nijmegen (die een hub opzet in de regio Gelderland) en met EYE Filmmuseum dat op nationaal niveau filmeducatie coördineert. Uiteraard wordt expertise van regionale partners waar ook activiteiten op het gebied van filmeducatie plaatsvinden, samengebracht in de hub.
De filmeducatie-hub wordt gerealiseerd met steun van het Nederlands Filmfonds.


Haagse filmmakers
Naast educatie zet het Filmhuis ook in op het stimuleren van talent en filmmakers. Zo was het Filmhuis afgelopen weekend ontmoetingsplek voor Haagse filmmakers tijdens de 2e editie van ROOTS Film Festival. Het Filmhuis organiseerde een masterclass en vertoonde maar liefst 25 films van een grote diversiteit aan Haagse filmmakers: van jong tot oud en met diverse achtergronden, van documentaire tot fictie tot kortfilm.

Meer berichten