Foto: Sebastiaan Nederhoed

Hardlopen door het Beatrixkwartier tijdens The Royal Ten

Op zondag 26 mei is de 23ste editie van The Royal Ten in Den Haag. De organisatie is in handen van The Hague Road Runners.

Den Haag -  The Royal Ten is een hardloopwedstrijd voor zowel wedstrijdlopers als voor recreatieve lopers. De deelnemers kunnen zich inschrijven voor de volgende afstanden: Kidsrun (1,5 km), 5 kilometerwedstrijd of 10 kilometerwedstrijd.

Voor scholieren is er een speciale Scholenloop op de 5 km en de 10 km. Bedrijven kunnen zich met meerdere teams opgeven voor de Business Run op zowel de 5 km als de 10 km. Inschrijven voor alle afstanden kan via de website: www.royalten.nl.

Het programma op de wedstrijddag ziet er als volgt uit: de Kidsrun start om 12:15, de 5 kilometerwedstrijd om 13:00 en de 10 kilometerwedstrijd om 14:30. Op de 10 kilometerwedstrijd wordt er ook gestreden om het Haags Kampioenschap: een sub-wedstrijd binnen de 10 km voor Atletiekunie-leden van een Haagse vereniging of woonachtig in Den Haag. The Royal Ten gaat van start in het Beatrixkwartier ter hoogte van het NH Hotel. De Kidsrun maakt in 1,5 km een rondje door het Beatrixkwartier. De 5 kilometerwedstrijd leidt de lopers door het Haagse Bos en langs de achterkant van Paleis Huis ten Bosch. Het parcours van de 10 kilometerwedstrijd leidt de lopers door het Haagse Bos, over de Bezuidenhoutseweg naar Marlot en via het Haagse Bos weer terug naar finish.

Meer berichten