Snelheidscontrole
Snelheidscontrole (Foto: Nat. Politie)

Extra snelheidscontroles in Leidschenveen-Ypenburg

Controleren op snelheid redt levens, daarom geeft de politie in Leidschenveen-Ypenburg er de komende weken extra aandacht aan.

Den Haag - Te hard rijden kan het verschil maken tussen leven en dood. Wordt u als automobilist aangereden door een auto die 80 kilometer per uur rijdt, dan is de kans 20 keer zo groot dat u eraan overlijdt dan wanneer diezelfde auto een snelheid van 30 kilometer had .

Voor fietsers en voetgangers is de kans op overlijden bij een botsing nog groter. Wordt een fietser of wandelaar aangereden door een auto die slechts 35 kilometer per uur rijdt, dan overlijdt 5 procent van de fietsers of voetgangers hierdoor. Maar rijdt die auto 48 kilometer per uur dan is de kans dat de fietser of voetganger de aanrijding niet overleeft al meteen 45 procent. En rijdt die auto 64 kilometer per uur, dan overleeft nog maar 15 procent de klap!

Goede reden dus voor de politie om op snelheid te controleren!

Wilt u zelf een suggestie doen voor een plek waar volgens u te hard wordt gereden? Geef het door aan de wijkagent via www.politie.nl > Mijn buurt. De wijkagent bekijkt of en wat de mogelijkheden zijn.

Meer berichten