Anne Reitsma Fotografie

Bijzondere stemlocaties bij Europese verkiezingen

Donderdag is het zover: dan zijn de stembussen voor de Europese verkiezingen weer geopend. Op 23 mei kunnen kiezers stemmen voor het Europees Parlement. In Den Haag kan dit op bijzondere plekken zoals de Pier en het Art Deco-gebouw aan de Hofvijver. 

Den Haag - Stembureaus moeten toegankelijk zijn voor iedereen in Den Haag. Daarom is opnieuw extra gelet op goede aansluiting op het openbaar vervoer. Daarnaast zijn in nagenoeg alle Haagse woonzorgcentra en ziekenhuizen stembureaus gevestigd. Verder kunnen net zoals bij de gemeenteraadsverkiezingen en de Provinciale Statenverkiezingen blinde en slechtziende kiezers op acht stembureaus zelfstandig hun stem uitbrengen.

Meer plekken

In Den Haag kan donderdag gestemd worden bij 260 stembureaus op 252 locaties. Dat zijn 50 locaties meer dan vijf jaar geleden. Daaronder zijn weer bijzondere plekken, met als primeurs: de Pier op Scheveningen, het hoofdkantoor van Omroep West en het Huis van Europa in het Art Deco-gebouw aan de Hofvijver. En net als bij de gemeenteraadsverkiezingen rijdt de stemtram (lijn 9) weer door de hofstad.

Andere opvallende locaties

Tweede Kamer, Gemeentemuseum, Muzee Scheveningen, Kuhrhaus, Paard, Pulchri Studio, Caballero Fabriek, Stadscafé de Boterwaag, De Hornbach Stadsboerderij t Waaygat, Stadsboerderij de Schildershoeve, Stadsboerderij de Woelige Stal en Stadsboerderij Op den Dijk

Meer berichten