Duinwachter Joeri vertelt meer over de 6812 verschillende soorten planten en dieren die leven in Nationaal Park Hollandse Duinen, met eigen ogen te zien in onder andere de Libellenvalei.
Duinwachter Joeri vertelt meer over de 6812 verschillende soorten planten en dieren die leven in Nationaal Park Hollandse Duinen, met eigen ogen te zien in onder andere de Libellenvalei.

Bloggers en vlogger nemen kennis van schoonheid Nationaal Park Hollandse Duinen

Vrijdag 17 mei ontving Nationaal Park Hollandse Duinen 16 internationale bloggers, vloggers en journalisten. Dit als onderdeel van de internationale campagne van het Nationale Parkenbureau in samenwerking met NBTC Holland Marketing die woensdag 15 mei van start ging. Doel is om toeristen te laten zien wat de natuur te bieden heeft. Daarbij is er ook aandacht voor de wat minder bekende plekken en dat is met een reden.

Den Haag - Door deelname aan deze campagne werkt Nationaal Park Hollandse Duinen nationaal en internationaal aan de versterking van de gebiedsidentiteit. Aandacht voor wat minder bekende plekken is daarbij belangrijk, onder meer voor een betere spreiding van bezoekers over de gebieden. Dit kan goed, want Nationaal Park Hollandse Duinen is een uniek en divers gebied waar landgoederen, duinen, bollenvelden, veenweiden, dorpen en steden elkaar afwisselen. Dat bijzondere natuurbelevingen mogelijk zijn in één van de dichtstbevolkte gebieden van Nederland, hebben de internationale bezoekers vrijdag zelf ervaren.

Een fietstocht vol beleving 'waar natuur stad en zee verbindt'

De gasten legden een route af die voor iedereen toegankelijk is. Heel Hollands reden ze per elektrische fiets vanaf Den Haag CS langs een groen lint van stad, natuur, cultuur en strand. De eerste stop was in het Haagse Bos waar Staatsbosbeheer-boswachter Jenny vertelde over het belang van ecologische verbindingen en een toegankelijke natuur in de stad. Op de Waalsdorpervlakte vertelde Dunea-duinwachter Marco over het belang van de herdenkingsplek van WOII, waarmee de verbinding tussen landschap en cultuurhistorie werd geïllustreerd.

Uitzicht op Scheveningen

Via één van de iconen van het nationaal park, bezoekerscentrum De Tapuit in Meijendel, fietste de groep naar de pure beleving van de Libellenvallei – waar een boomkikker op veel aandacht kon rekenen - en vervolgens naar het strand met uitzicht op Scheveningen. Op de Prinsenberg werd met uitzicht op de stad, natuur en zee de onderlinge verbinding voelbaar.

Nationaal Park Hollandse Duinen
Nationaal Park Hollandse Duinen beslaat het brede Zuid-Hollandse kustgebied van Hoek van Holland tot Hillegom. Het is ook de naam van de stichting waarbinnen Dunea, Staatsbosbeheer en provincie Zuid-Holland samenwerken met gemeenten, terreinbeheerders en anderen om stad, natuur, cultuur, landschap en zee te verbinden voor iedereen. Het doel is het gebied, bestaande uit oude en jonge duinen in een stedelijke omgeving, veerkrachtig, aaneengesloten en beleefbaar te maken en te houden.

Meer berichten