Foto: pr

Groot basketbal spektakel op boulevard van Scheveningen

De boulevard van Scheveningen is van vrijdag 7 tot en met  9 juni het decor voor een 3x3 basketball spektakel: The Hague 3x3 Experience 2019. Drie dagen lang wordt van 12.00 uur tot 20.00 uur op zeven courts op de boulevard, ter hoogte van de Keizerstraat, verschillende nationale en internationale 3x3 toernooien gespeeld.

Den Haag - Het 3x3 weekeinde in Scheveningen begint op vrijdag 7 juni met toernooien voor basis- en middelbare scholen uit Den Haag. De winnaars van beide toernooien plaatsen zich voor de landelijke finale op woensdag 19 juni tijdens de FIBA 3x3 World Cup op het Museumplein in Amsterdam.

Topteams

Tegelijkertijd wordt op vrijdag een FIBA 3x3 Satellite afgewerkt met twaalf nationale en internationale topteams. Een FIBA 3x3 Satellite is het op twee na hoogste niveau binnen het 3x3 Pro Circuit van de internationale basketbalbond FIBA. De winnaar plaatst zich automatisch voor de FIBA 3x3 Challenger in het Chinese Yi Chang later dit jaar.

Streetball Masters

Op zaterdag 8 juni wordt een begin gemaakt met de voorronde van Streetball Masters, de populaire 3x3 tour van de Nederlandse Basketball Bond en inmiddels de grootste tour van Europa. Aan het begin van de middag start ook de U23 Nations League, het hoogtepunt van de The Hague 3x3 Experience. De U23 Nations League is het internationale toernooi voor landenteams onder de 23 jaar, met?in Den Haag deelname van de nationale mannen- en vrouwenteams van Italië, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Nederland.

Op de slotdag van de Experience, zondag 9 juni, gaat Streetball Masters verder met het toernooi voor de volwassen teams. Parallel is de slotdag voor de U23 Nations League.

Gratis toegang

Alle 3x3 basketbalactiviteiten op de boulevard worden 'omlijst' door muziek, food en het ruisen van de zee. De toegang is alle drie de dagen gratis. Meer informatie is te vinden op www.basketball.nl/3x3experience.

Meer berichten