Atletiek is één van de zeven sportonderdelen die op 23 mei op het programma staan.
Atletiek is één van de zeven sportonderdelen die op 23 mei op het programma staan. (Foto: Bart Weerdenburg.)

500 sporters naar Den Haag voor Special Olympics

In Den Haag vindt op 23 juni de Special Olympics Regionale Spelen plaats. Het evenement voor sporters met een verstandelijke beperking wordt voorafgegaan door een officiële opening bij de Sportcampus in het Zuiderpark.

Den Haag - Na de 'Parade of Athletes', het hijsen van de vlag, het ontsteken van de vlam van de Special Olympics Regionale Spelen en het afleggen van de eed, gaan de sporters uit de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Zeeland de strijd met elkaar aan.

Maar liefst zeven sportonderdelen zijn vertegenwoordigd: zwemmen, paardrijden, atletiek, voetbal, bocce, beachvolleybal en MATP (Motor Activity Training Program). Deze Special Olympics Regionale Spelen worden georganiseerd door Stichting Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020 in samenwerking met Special Olympics Nederland.

De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland en wordt in 2020 georganiseerd in Den Haag. Ga voor meer informatie naar www.specialolympics.nl.

Meer berichten