Op diverse locaties in stadsdeel Escamp kunnen ouders samen met hun peuters beweeglessen volgen.
Op diverse locaties in stadsdeel Escamp kunnen ouders samen met hun peuters beweeglessen volgen. (Foto: Erik Duin)

Wat is er te doen in Den Haag?

Portugese muziek

Centrum - In de kerk van de Evangelisch Lutherse gemeente staat op vrijdag 31 mei Portugese muziek centraal tijdens een concert van kamerkoor JIP en het internationale ensemble The Windor Consort. De grootste schatten uit de Portugese renaissance worden afgewisseld met traditionele Portugese volksliederen. Aanvang om 20.15 uur. Adres: Lutherse Burgwal 7. Kaarten: €14,00 / €7,00 (volwassenen / kinderen en studenten. Voor reserveringen en meer informatie: www.KamerkoorJIP.nl | www.facebook.com/kamerkoorJIP

Rommelmarkt in de Kronkel

Centrum - In de Kronkel aan het Westeinde 425 is op zaterdag 1 juni een rommelmarkt. Tussen 9.30 en 15.00 uur kan men hier snuffelen tussen alle aangeboden spulletjes, variërend van sieraden, kleding, dvd's, cd's tot speelgoed en huishoudelijke artikelen.

Haagse korfbalhistorie

Segbroek - De samenstellers van de boeken over de Haagse korfbalgeschiedenis, zijn op zoek naar nieuw materiaal voor een tweede deel en een tentoonstelling. Het gaat dan met name om materiaal van de volgende clubs: Dubbel Zes, Houtsnippen, Hou Stand, Pams, VES en Rood Wit. Wie hierin geïnteresseerd is, is woensdag 5 juni van harte welkom tijdens een informatiebijeenkomst in de kantine van korfbalvereniging Futura op het Stokroosveld. Tijd: 19.00 - 21.00 uur.

Meester en pupil-concert

Centrum - In de reeks concerten rondom het thema Master and Pupil klinken zaterdag 1 juni in de Lutherse kerk de Aalsmeers Christelijke Oratorium Vereniging, Tessa Maalcke (sopraan) en Sander van den Houten (orgel). Op het programma staan werken van Maurice Duruflé, Felix Mendelssohn, Charles Gounod. Deze worden afgewisseld met enkele intermezzi door Sander van den Houten en Tessa Maalcke. Adres: Lutherse Burgwal 7. Toegang vrij, collecte na afloop.

Bridgen in Couvéehuis

Scheveningen - In het Couvéehuis aan de Frankenslag 139 wordt dagelijks gebridged. De bridgeclub op woensdag zoekt nog spelers. Er wordt wel gespeeld voor punten, maar gezelligheid en ontspanning staan voorop. Tijd: 12.30 tot 16.00 uur. Zin om mee te spelen? Neem dan contact op met Corrie van Veen, tel. 070-3229883.

Concert Ciconia Consort

Scheveningen - Tijdens het concert '070 Muziek achtûh de dùine' speelt het Haagse strijkorkest Ciconia Consort onder andere composities van de legendarische dirigenten Willem van Otterloo en Willem Mengelberg. Het concert is op zaterdag 1 juni in het Zuiderstrandtheater. Het Nederlands Muziekinstituut heeft manuscripten, die niet eerder werden uitgegeven, uit het archief gehaald. Uitgever Donemus heeft de werken speciaal voor dit concert speelklaar gemaakt. Ook staat een wereldpremière van Sinfonia in due moti van Robert de Roos op het programma. Presentatrice Maartje Stokkers laat Frits Zwart van het Nederlands Muziekinstituut de rijke historie van de stad 'achtâh de dùine' toelichten. Kaarten via www.zuiderstrandtheater.nl.

Exposities bij Kunstkring

Centrum - In juni zijn de tentoonstellingsruimtes van de Haagse Kunstkring verdeeld in drie solotentoonstellingen. Peter Blokhuis, Willy van den Berg en Tineke Porck zijn de exposanten. Adres: Denneweg 64. Meer informatie over de exposanten vindt u op de website www.haagsekunstkring.nl

Parels van Loosduinen

Loosduinen - Parels van Loosduinen 21 september. Loosduinen kent vele bewoners met een hobby, passie een specialiteit of talent die ze in de wijk willen laten zien. Heeft u een verzameling, maakt u muziek, beelden, schilderijen of foto's, speelt u graag toneel, bent u goed in goochelen, schrijft u gedichten, bent u trots op uw tuin, heeft u een aparte hobby of sport, bent u culinair creatief of heeft u een bijzondere reis gemaakt?

Wees niet terughoudend, verlegen of bescheiden, maar geef u op voor het project: Parels van Loosduinen. Contact via de e-mail: deelnemen@parelsvanloosduinen.nl Georganiseerd door Wijkberaad Nieuw Waldeck

Bloeddruk gratis meten

Den Haag - Tot en met zaterdag 8 juni kunnen inwoners uit Den Haag op twee plekken op verschillende tijden van de dag gratis hun bloeddruk laten meten. Locaties: maandag 3 juni (12.00 - 18.30 uur), dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 juni (10.30 - 17.00 uur) en zaterdag 8 juni (10.00 - 16.30 uur) in de Centrale Bibliotheek Den Haag, Spui 68-70. Maandag 3 tot en met zaterdag 8 juni van 10.00 tot 15.00 uur in de Vegro Thuiszorgwinkel, Betje Wolffstraat 140.

Bewegen met peuters

Escamp - Tientallen peuters in Escamp komen met hun ouders naar de lessen van Beweegkriebels, een initiatief van Welzijnsorganisatie Mooi Welzijn. Deze worden elke woensdag gegeven bij: Kindcentrum Bamboe, Bentelostraat 53, 10.30 - 11.30 uur; CJG Escamp, Laan van Wateringseveld 392, 09.30 - 10.30 uur; Wijkcentrum Moerwijk, Aagje Dekenlaan 51, 09.00 - 10.00 uur; Wijkcentrum Bouwlust, Eekhoornrade 215, 10.30 - 11.30 uur. Kosten: €5 per kwartaal. Informatie: beweegkriebels@mooiwelzijn.nl

IVN Excursie

Scheveningen - Niet altijd hoef je naar Scheveningen te gaan voor het strand en het mooie weer. Ook in de buurt van het strand is op het gebied van natuurbeleving veel te zien. Op zaterdag 1 juni vertellen IVN-gidsen je over de natuur bij het strand en de boulevard. Ook andere aspecten zoals duinvorming en kust komen aan de orde. Hoe is het samenspel van de nieuwe boulevard met de natuur?. De gidsen van IVN nemen je mee en laten je zien hoe mooi en boeiend Scheveningen vanuit een andere kant gezien is. Verzamelen om 10 uur aan de boulevard bij het eindpunt van tram 11. IVN- excursies duren 1,5 tot 2 uur, zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Aanmelden hoeft niet, het gaat altijd door.

Meer berichten