Black Mirrors is één van de buitenlandse bands die naar de Soestdijksekade komt.
Black Mirrors is één van de buitenlandse bands die naar de Soestdijksekade komt. (Foto: pr)

Van jong talent tot Haagse trots op 24ste Kaderock

De 24ste editie van Kaderock staat voor de deur. Zaterdag 1 juni treden zowel Nederlandse als buitenlandse bands op tijdens dit 'super Haagse' festival. Ook is er volop ruimte voor jong talent, Haagse en Rotterdamse trots.

Den Haag - De optredens zijn - net als in voorgaande jaren - in en rondom Musicon aan de Soestdijksekade 345. De presentatie is in handen van oud-nachtburgemeester René Bom en The Sissies.

Al jarenlang is dit festival op de eerste zaterdag van juni. De acts treden zowel binnen als buiten op. Hoewel de naam doet vermoeden dat er alleen rockbands optreden, ontbreken ook de volgende muziekgenres: pop, blues, rap en elektronische muziek, niet. Traditioneel wordt het festival binnen afgesloten door dj's. Nieuw sinds 2012 zijn de Popgroup Olympics: een soort parodie op de talloze bestaande bandwedstrijden. Deelnemende acts strijden in een traject van vijf kermisachtige spelonderdelen tegen elkaar voor een plek op het hoofdpodium.

Eén van de bands die zaterdag 1 juni optreden aan de Soestdijksekade is Bazzookas. De Bazzookas spelen met hun Nederlandstalige nummers overal in het land, maar ook jaarlijks op grote internationale festivals, waaronder Sziget festival (Hongarije) en de Gentse Feesten (Belgie). Verder kwamen ze voorbij in meerdere televisieprogramma's als de Wereld Draait Door.

Het Antwerps/Rotterdams duo Boskat speelt harde, alternatieve rock 'n' roll en bestaat uit Fabian (drums en zang) en Vincent (zang en gitaar). Boskat nam onder andere deel aan de Popronde en doet het goed in het clubcircuit.

The Clarks & Cesar Zuiderwijk zijn al sinds jaar en dag een vaste waarde op Kaderock. The Clarks is misschien weln de bekendste classic rock band van Nederland. Cesar Zuiderwijk is de drummer van de Golden Earring.

Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, CCR, The Rolling Stones en Otis Redding, brengt Dawn Brothers pure rootsliedjes met het dwingende ritme van een locomotief.

De Raggende Manne treden met enkele legendarische gasten optreden: George Kooymans van Golden Earring, Bernd Gansebev van de Kraaien en Benjamin Herman van New Cool Collective zijn van de partij.

The Depression Club is een op de Herman Brood Academie gevormde formatie met gitaar-gedreven songs à la Queens of The Stone Age.

Disturbance is Rotterdamse punkband. De band is vanaf 1996 actief, en tot op heden nog steeds bezig met nieuwe releases en optredens.

Verder treden ook nog Hickory Dickory (art-rock band), Monomyth (space- en stonerrock), Montis, Goudsmit & Directie, Ray Fuego, Power To The Pipo, The Quill, enkele bands van Ready To Play en de winnaars van de Kunstbende Zuid-Holland op.

Deuren open: 11.30 uur, aanvang 12. 00 uur. Meer informatie: www.kaderock.com

Meer berichten