Aan het begin van het festival arriveerden per koets Willem van Oranje en Anna van Bueren om de bekende kinderboekenschrijver Paul van Loon tot Kinderboekenridder te slaan.
Aan het begin van het festival arriveerden per koets Willem van Oranje en Anna van Bueren om de bekende kinderboekenschrijver Paul van Loon tot Kinderboekenridder te slaan. (Foto: Eveline van Egdom/Kinderboekenmuseum)

Extra feestelijke Kinderboekenparade in aanloop naar het 25-jarig jubileum

Eind 2019 bestaat het Kinderboekenmuseum 25 jaar. Zondag 2 juni is het op een feestelijke manier gestart met de voorbereidingen op het jubileumjaar. Tijdens de jaarlijkse Kinderboekenparade in en om het Kinderboekenmuseum genoten jong en oud van voorstellingen, workshops en meet & greets met helden uit de jeugdliteratuur.

Den Haag -  Ze waren bovendien getuige van het tot Kinderboekenridder slaan van Paul van Loon: het startsein voor het jubileumjaar. Er is een crowdfundingsactie gelanceerd om een grote tentoonstelling over Annie M.G. Schmidt, de koningin van de jeugdliteratuur, mogelijk te maken.

Geschiedenis

De Kinderboekenparade stond dit keer in het teken van de geschiedenis. Verleden, heden en toekomst kwamen samen. Bekende schrijvers en illustratoren, zoals Jozua Douglas, Mylo Freeman, Tosca Menten, Philip Hopman en Harmen van Straaten, namen de kinderen mee op tijdreis. Van Egypte naar de ruimte en van Middeleeuwse ridders naar een kijkje in de toekomst. Er werd volop getekend, geluisterd en meegedaan aan activiteiten op deze prachtige zomerdag.

Paul van Loon

Aan het begin van het festival arriveerden per koets Willem van Oranje en Anna van Bueren om de bekende kinderboekenschrijver Paul van Loon tot Kinderboekenridder te slaan. Met deze ceremoniële functie wordt zijn verdienste benadrukt voor de jeugdliteratuur. Al decennialang heeft hij vele kinderen verslingerd aan het lezen gemaakt.

Crowdfunding

Het jubileumjaar wordt in december officieel ingeluid met de opening van de nieuwe, kleurrijke en interactieve tentoonstelling De eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt. Om deze permanente presentatie te bekostigen is een crowdfundingsactie gestart. Alle liefhebbers van de bekende personages Ibbeltje, Pluk, Floddertje, Abeltje, Otje, Wiplala en Minoes – particulieren, scholen of bedrijven - kunnen een bijdrage leveren, zodat het erfgoed van Annie M.G. Schmidt eindelijk een plek krijgt. Meer informatie en doneren kan via https://doneren.kinderboekenmuseum.nl.

Meer berichten