Peter (l) en Aïda Hordijk (r) nemen de oorkonde 'Brons' in ontvangst.
Peter (l) en Aïda Hordijk (r) nemen de oorkonde 'Brons' in ontvangst. (Richard Mulder)

Brons voor de kantine van hockeyclub HDS

Het Voedingscentrum deelt brons, zilver en goud uit aan sportkantines die een gezond aanbod voorrang geven. Op 2 juni mocht de kantine van Hockeyclub HDS (Madestein) de bronzen erkenning in ontvangst nemen.

Den Haag - Dat de kantine van de hockeyclub in Madestein nu de bronzen status heeft, is vooral te danken aan de inspanningen van Peter en Aïda Hordijk. Zij brengen in het clubhuis van HDS gezonde producten prominent onder de aandacht, vullen de automaten met gezonde producten en zorgen bij de kassa dat de keus vooral op natuurlijk zonder toevoegingen, suikervrij en caloriearm valt.

"Je kunt in je sportkantine streven naar goud," zegt Peter Hordijk, "Maar een ijsje op een warme wedstrijddag moet kunnen. Alle alcohol weg uit het clubhuis? Dat kun je niet menen, het is en blijft een hockeyclub. Daar wordt boven de 18 een biertje en een wijntje gedronken, hoewel we goed letten op excessief gebruik. Meer aandacht besteden aan gezond is al een enorme vooruitgang. Als het fruit er vooraan ligt en we gezonde drankjes promoten dan breng je mensen op ideeën. Dan wordt de clubkas ook gevuld met gezonde omzet. Het gaat er om dat je gezond in beeld brengt. Dat werkt."

Bij HDS gaat ook het broodje kroket en de bal goed over de toonbank. Maar net zo vaak kiest men voor een broodje gezond, een appel of een banaan. Het suikervrije fris mag de overhand krijgen op de zoete drankjes. Aïda: "Daar gaan we zeker mee door. Je moet wennen aan het assortiment 'duurzaam en gezond', maar niemand protesteert. Iedereen weet dat het uiteindelijk beter is. Daar is geen discussie over. En lekker, want zelfs kinderen komen voor een fris appeltje. Dan mag er best een snoepje achteraan."

Meer berichten