Mauritshuis

Humberto Tan gastdirecteur Mauritshuis

Presentator Humberto Tan is gastdirecteur van het Mauritshuis. Donderdag 13 juni krijgt hij voor één avond de sleutel van het Mauritshuis in Den Haag. Tan neemt de bezoekers mee in het thema 'Simpel is genoeg en hoeft niet perfect te zijn' en kijkt hij naar de 17de-eeuwse kunst van het Mauritshuis.  

Den Haag - Bij zijn voorbereidend bezoek voor de avond viel het Humberto op dat de compositie van enkele 17de-eeuwse schilderijen soms anders is dan wat een 21ste-eeuwer als 'perfect' zou ervaren. Niét perfect dus, maar qua compositie toch geheel in balans. In een exclusieve rondleiding, door hemzelf voor 20 bezoekers gegeven, zal Humberto tijdens de avond uitgebreid op dit thema ingaan. De 20 gelukkigen worden door middel van loting tijdens de Maurits& Humberto-avond gekozen.

Schrijfworkshop
De bezoekers kunnen deelnemen aan een schrijfworkshop waarbij foto's door Humberto gemaakt als uitgangspunt worden genomen. Natuurlijk is er voor de gelegenheid een door Humberto ingesproken audiotour te beluisteren. Muziek is er in de vorm van Humberto's favoriete strijkerstrio van het VU-orkest (in de Gouden Zaal), er zijn flitsrondleidingen, mini-colleges en het Mauritshuis schenkt exotische sappen aan de bar.

Maurits & Humberto

Donderdag 13 juni vanaf 18.15 uur inloop en ontvangst, 22.00 uur afsluiting avond.

Zie voor het gehele programma en aanmelden voor de avond: https://www.mauritshuis.nl/maurits. 


 

Meer berichten