Boekids Up en het Boekids Festival vindt plaats in De Nieuwe Regentes in de Weimarstraat in Den Haag.
Boekids Up en het Boekids Festival vindt plaats in De Nieuwe Regentes in de Weimarstraat in Den Haag. (Foto: )

Haags literair festival voor de jeugd in De Nieuwe Regentes

Hoe laat, je in tijden van razendsnelle ontlezing, kinderen warmlopen voor literatuur? Door er een leuk festival met muziek en interactieve workshops omheen te bouwen. Zondag 9 juni is het Boekids Up en maandag 10 juni het Boekids Festival in theater de Nieuwe Regentes.

Den Haag - De nieuwe festivalavond Boekids UP op zondag 9 juni De nieuwe festivalavond Boekids UP is speciaal voor alle (jong)volwassenen die nog jong van geest zijn en het kind in zichzelf willen blijven ontdekken. Tijdens Boekids UP maken onder andere Huub van der Lubbe, Janne Schra, Frits Spits, Abdelkader Benali, Jaap Robben, Jan Terlouw Jr. en de internationale auteurs Renée Watson en Katherine Rundell hun opwachting. Er is ook doorlopend randprogramma, zoals het Translation Café, het Workshopparadijs en een Escape Room.

Spinvis

Het Boekids Festival op maandag 10 juni presenteert een uiteenlopend programma, met als een van de hoogtepunten de voorstelling Vier verhalen en een dag van Spinvis, Introdans en Saartje van Camp.
Ecoloog, herpetoloog en enthousiast reptielenliefhebber Sterrin Smalbrugge vertelt over de wereld van reptielen en haar wildlife-avonturen zoals ook beschreven in Het grote reptielenboek.
Pépé Smit wordt vergezeld door Fred het Hert en illustrator Benjamin Leroy en schrijver Jaap Robben maken samen theater op papier.
Kinderen kunnen in de zweefmolen naar verhalen luisteren, er is een luisterboekentheater, het Illustratie Café, een gedichtenhuisje met 'Afhaalpoëzie' en een grafische werkplaats waar miniboekjes gemaakt worden. Schrijfster en illustrator Annet Schaap komt met haar muzikale vertelvoorstelling Lampje, naar haar populaire kinderboek. En dat zijn slechts enkele grepen uit het programma van de editie van dit jaar.

Dichtwedstrijd

Tijdens Boekids vindt ook de feestelijke prijsuitreiking van de landelijke dichtwedstrijd Kinderen & Poëzie plaats. Dit seizoen stuurden duizenden kinderen van 6 tot 12 jaar hun zelfgeschreven gedicht in. Op maandag 10 juni worden in theater De Nieuwe Regentes de hoofdprijzen uitgereikt en wordt de bundel met 100 winnende gedichten gepresenteerd. Dichter Kasper Peters draagt voor uit zijn nieuwe bundel Vogelzwemvliegvis.

Voorafgaand aan Boekids UP en het Boekids festival is van 7 tot en met 10 mei Boekids University georganiseerd, een reeks interactieve colleges voor het primair en voortgezet onderwijs.

Tickets

Boekids is hét Haagse festival dat kinderen en (jong)volwassenen in contact brengt met literatuur. Ga voor tickets voor dit festival in theater De Nieuwe Regentes in het Pinksterweekeinde en voor meer informatie naar de website www.boekids.nl.

www.boekids.nl

Meer berichten