Een deelnemer van het WK vorig jaar aan het werk op het Lange Voorhout. Ook dit jaar zijn er weer zandsculpturen te bewonderen.
Een deelnemer van het WK vorig jaar aan het werk op het Lange Voorhout. Ook dit jaar zijn er weer zandsculpturen te bewonderen. (Foto: De Posthoorn)

Geen WK maar wel weer zandsculpturen in Den Haag

Vorig jaar kon het publiek volop genieten van de prachtige zandsculpturen aan het Lange Voorhout. Tijdens het WK zandsculpturen waren de beste zandsculptuur-bouwers van de wereld in Den Haag aan het werk. Dit jaar is het WK niet in de hofstad, maar staan straks wel weer kunstwerken van professionals op het Lange Voorhout.

Den Haag - Op het voorplein van Escher in het Paleis worden vanaf zaterdag 15 juni drie zandsculpturen gebouwd. Het is geen wedstrijd maar de huidige wereldkampioen komt wel wat moois maken. De Britse kunstenaar Baldrick Buckle, de wereldkampioen van 2018, maakt een sculptuur rondom het thema Beeldende kunst. De Nederlandse Amerikaan Thomas Koet, de nummer 2 van het WK, maakt een kunstwerk met het thema Theater en de Ierse kunstenaar Fergus Mulvany gaat aan de slag met het thema Dans en Muziek.

Gratis

Het publiek kan de kunstwerken op het Lange Voorhout gratis bekijken. Op zaterdag 15 juni beginnen de kunstenaars met hun creaties en op 22 juni zijn de sculpturen af. De mannen zijn dagelijks tussen 09.00 en 18.00 uur aan het werk. Vervolgens is het mogelijk om de kunstwerken van zand tot en met 25 augustus te bekijken.

Meer berichten