De Posthoorn

Stadskantoren vaker 's avonds open

Vanaf 1 juli kunnen inwoners van Den Haag voor paspoorten, ID-kaarten, rijbewijzen, parkeervergunningen en andere producten ook vaker 's avonds terecht bij de stadskantoren Centrum (Stadhuis) en Escamp (Leyweg).

Den Haag - Centrum zal vanaf 1 juli twee keer, en Escamp zelfs drie keer per week 's avonds tot 20 uur open zijn. Beide kantoren gaan dan bovendien grotendeels op afspraak werken.

De stadsdeelkantoren Haagse Hout, Laak, Leidschenveen-Ypenburg, Loosduinen, Scheveningen en Segbroek hebben per 1 juli de functie van stadsdeel Informatie- en Hulppunt. Op deze locaties ontvangen Hagenaars informatie over de gemeentelijke dienstverlening, hulp bij het maken van een afspraak en het digitaal aanvragen van producten en diensten. Voor het Informatie- en Hulppunt Loosduinen geldt per 1 juli een samenwerking met de bibliotheek. De openingstijden van dit punt sluiten dan volledig aan op de openingstijden van de bibliotheek.

De gewijzigde dienstverlening van de balies van Publiekszaken en de nieuwe openingstijden waren nodig omdat de geldigheidsduur van reisdocumenten is verlengd naar 10 jaar. Daardoor komen minder bezoekers naar de balies. Om inwoners en gemeentelijke organisatie voor te bereiden op de veranderingen, heeft de gemeente vanaf 1 februari 2019 de dienstverlening aan de balies stapsgewijs verplaatst naar de stadskantoren Centrum en Escamp.

De vrije inloop op de stadskantoren Centrum en Escamp blijft bestaan, maar wordt per 1 juli beperkt. Vooral richting vakantieseizoen kan het extra druk zijn. Om wachten te voorkomen, raadt de gemeente inwoners daarom aan altijd eerst een afspraak te maken. Dat kan op de website van de gemeente. Daar staan ook de actuele openingstijden die ingaan op 1 juli van de stadskantoren Centrum en Escamp en de 6 Informatie- en Hulppunten: www.denhaag.nl/stadsdeelkantoren.

Meer berichten