Stefan Oosterbaan en Dick en Sonja Dijkhuizen nemen de oorkonde in ontvangst van Ron Kleijn, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.
Stefan Oosterbaan en Dick en Sonja Dijkhuizen nemen de oorkonde in ontvangst van Ron Kleijn, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Zeemanshuis maakt zich hard voor Noordzeevis

Dick en Sonja Dijkhuizen van het Zeemanshuis hebben een oorkonde ontvangen van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Deze werd aan hen uitgereikt voor het onder de aandacht brengen van het streekproduct.

Den Haag - Het Zeemanshuis was een plek waar voornamelijk Deense en Engelse vissers kwamen toen Dick en Sonja het overnamen van de voormalige eigenaar. Tegenwoordig hebben veel Scheveningers de weg naar Het Zeemanshuis gevonden. Het Zeemanshuis zit an het einde van de visafslag. Elke vrijdagochtend worden er rondleidingen door de Scheveningse visafslag verzorgd. Dick: "Elke vrijdagochtend zijn de deelnemers weer verbaasd over hoeveel en verschillende soorten vissen er liggen."

Stichting Noordzeevis

De Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft als doel meer duurzame lokaal gevangen vis op de menukaart te krijgen. Scheveningen is altijd al een plek geweest waar de visserij leeft. Tegelijkertijd bevinden zich op veel lokale menukaarten op dit moment veel buitenlandse vissen zoals zalm en tonijn. Dit is zonde, vindt de stichting, 'want juist Noordzeevis is van hoge kwaliteit, vol van smaak en komt om de hoek aan wal.'


 

Meer berichten