Onder leiding van een regisseur, zangdocenten en choreografen hebben de leerlingen bijna een half jaar intensief aan de voorstelling gewerkt. 
Onder leiding van een regisseur, zangdocenten en choreografen hebben de leerlingen bijna een half jaar intensief aan de voorstelling gewerkt.  (Foto: )

De Vrije Theaterschool voert Les Misérables op

Dertig leerlingen (11-22 jaar) van De Vrije Theaterschool, aangevuld met twintig andere spelers, voeren medio juli de musical Les Misérables op in Theater aan het Spui.

Den Haag - Het meesterwerk van tekstschrijver Alain Boublil en componist Claude-Michel Schoenberg naar het beroemde boek van Victor Hugo over de klassenstrijd in het Frankrijk, speelt zich af in 1815. Na 19 jaar in een strafkolonie gevangen te hebben gezeten wordt Jean Valjean vrijgelaten. In de jaren die volgen werkt Valjean zich op tot fabriekseigenaar en dorpsburgemeester. Hij lijkt boven zichzelf en zijn verleden uit te kunnen stijgen. Hij neemt de zorg op zich voor de dochter van een overleden fabrieksarbeidster. Ze leiden een gelukkig leven. Totdat in 1832 een groot studentenoproer uitbreekt en hun levens totaal op de kop zet… De leerlingen en koor van de jubilerende Haagse Vrije Theaterschool spelen, zingen en dansen tijdens de voorstelling. Onder leiding van een regisseur, zangdocenten en choreografen hebben ze bijna een half jaar intensief aan de voorstelling gewerkt.

De musical wordt in het Engels uitgevoerd en is geschikt voor een publiek vanaf 5 jaar.
Voorstellingen: vrijdag 12 juli 20.15 uur, zaterdag 13 juli 20.15 uur en zondag 14 juli om 14.00 en 20.15 uur. www.hnt.nl

Meer berichten