Het werk van Anna Korsun wordt door 22 zangers a capella buiten in het Hemels Gewelf van Kijkduin gezongen.
Het werk van Anna Korsun wordt door 22 zangers a capella buiten in het Hemels Gewelf van Kijkduin gezongen. (Foto: pr)

Festival Dag in de Branding dit jaar ook echt óp het strand

Het Haagse festival voor nieuwe muziek gaat eindelijk écht met de voeten in de branding. Met concerten in het Zuiderstrandtheater, het Hemels Gewelf en met vijf piano's op het strand luidt Festival Dag in de Branding op 29 juni de zomer in.

Den Haag - Op uitnodiging van Saskia Lankhoorn organiseren de studenten van de Ensemble Academie van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag een minifestival in het Zuiderstrandtheater. Van foyers tot kleedkamers: de studenten benutten op zaterdag 29 juni alle hoeken en gaten van het gebouw om hun muziek te presenteren. Ze knopen aan bij het thema 'natuur' en richten zich op de haven en de zee waarop het theater uitkijkt. Ze spelen onder andere nieuwe werken van medestudenten Compositie en ook van componisten Anna Korsun en Maxim Shalygin. Aanvang om 15.00 uur.

Uitzicht over duinen

Daarna volgt om 16.00 uur werk van de veelbelovende componisten Maxim Shalygin en Anna Korsun. Curator Saskia Lankhoorn gaf hen de opdracht om nieuwe muziek te schrijven die past in de Haagse duinen. Het werk van Maxim wordt gespeeld in de foyers van het Zuiderstrandtheater met uitzicht over de duinen.

Hemels Gewelf

Het werk van Anna wordt door 22 zangers a capella om 17.30 uur buiten in het Hemels Gewelf van James Turell in Kijkduin (tegenover restaurant De Haagsche Beek aan de Machiel Vrijenhoeklaan) gezongen.

Afscheid bij zee

Met een spectaculaire performance om 21.00 uur bij strandtent De Fuut neemt Saskia Lankhoorn afscheid als curator van Festival Dag in de Branding. Zij gaat met piano en al de branding in en zal omringd door de golven haar laatste recital geven. Alle componisten (21 mannen en 17 vrouwen) die zij afgelopen twee jaar bij het festival heeft betrokken, heeft ze gevraagd om een kleine schets ter ere van haar vertrek te schrijven. "Ik geloof in de kracht van deze componisten en bij het sluiten van dit boek wil ik iedereen nog een keer de revue laten passeren", aldus Lankhoorn. Lankhoorn hoopt haar optreden zo te plannen dat bij zonsondergang de laatste noot klinkt.

Kaartverkoop

Bij Festival Dag in de Branding is het mogelijk om tegen voordelig tarief passe-partouts bestellen voor alle concerten op 29 juni. Voor elk concert zijn ook losse kaarten te koop. Voor studenten gelden aantrekkelijke kortingen! Kijk voor meer informatie op de website www.dagindebranding.nl

Meer berichten