Het is ook mogelijk om zelf vanaf een Tall Ship de kustlijn te bewonderen.
Het is ook mogelijk om zelf vanaf een Tall Ship de kustlijn te bewonderen. (Foto: Sail op Scheveningen)

Sail op Scheveningen start met grote parade

Het is bijna zover: van donderdag 20 tot en met zondag 23 juni vindt de eerste editie van Sail op Scheveningen plaats. Voor wie niets wil missen, volgen hier de hoogtepunten van het programma.

Den Haag - Het evenement gaat donderdagochtend 20 juni (9.30 - 12.30 uur) direct spectaculair van start. Voor de kust van Scheveningen verzamelen alle deelnemende Tall Ships zich om vervolgens in één grote parade de haven van Scheveningen binnen te varen. Langs de boulevard (tussen de Pier en het Noordelijk Havenhoofd) heeft het publiek het beste zicht op de grootste vlootschouw ooit in Scheveningen.

Marinierskapel

De officiële opening vindt diezelfde dag in de middag plaats. Na het officiële gedeelte presenteert Festival Classique van 15.30 tot 18.00 uur een concert van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Deze Marinierskapel is één van de drie professionele harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. Het bijwonen van dit bijzondere concert is gratis!
Na de vlootschouw op de openingsdag, presenteren de bemanningsleden van alle deelnemende schepen zich op vrijdag tussen 16.00 en 17.15 uur aan het publiek.

Voor wie zelf eens een kijkje wil nemen op een Tall Ship: dit kan op donderdag 20 juni 14.00 - 22.30 uur, vrijdag en zaterdag 11.00 - 22.30 uur en zondag 11.00 - 14.00 uur.
Alle schepen in de Eerste Haven en Tweede Haven zijn tijdens het evenement regelmatig geopend en gratis toegankelijk voor het publiek. Actuele openingstijden per dag, per schip zijn beschikbaar bij de info-points op het evenemententerrein en via www.sailopscheveningen.nl.
Tijdens het gehele evenement is er ook van alles te doen op de kades. Van shantykoren tot straattheater. Van kinderactiviteiten tot piratenorkesten. De volledige programmering is terug te vinden op de website: www.sailopscheveningen.nl.
Ook voor kinderen is er tijdens Sail op Scheveningen voldoende te beleven. Elke dag zijn er op de kop van de Eerste Haven op het Hollandse Heldenplein verschillende activiteiten. Zo kunnen de kinderen aan wal knutselen en diverse spelletjes spelen. Een striptekenaar brengt zeemansverhalen in beeld op zaterdag en zondag. Daarnaast organiseert De Rabobank op zondag 23 juni op het schip El Galeón, gelegen tegenover het pand van de Rabobank in de Tweede Haven, kinderactiviteiten. Inschrijven kan via www.rabo.nl/denhaag/sail. Bij het Spaanse tallship wordt er geknutseld, geschminkt, een ijsje gegeten en kan er op de foto worden gegaan met zeehelden als Michiel de Ruyter en Jack Sparrow (Pirates of the Caribbean).

En voor wie zelf eens wil ervaren hoe het is om met een Tall Ship het ruime sop te kiezen: Er zijn afvaarten om 11.00 uur, 14.00 uur, 17.00 uur en 20.00 uur. De laatste vaartocht wordt dagelijks afgesloten met kleinschalig vuurwerk. Tickets zijn met 10 euro korting verkrijgbaar via www.sailopscheveningen.nl/actie.

Meer berichten