Een leven lang hockey is volgens Floris jan Bovelander zeker mogelijk. (Foto: Jos van Leeuwen)
Een leven lang hockey is volgens Floris jan Bovelander zeker mogelijk. (Foto: Jos van Leeuwen) (Foto: )

Hdm heeft primeur van walking hockey

Een leven lang hockey; het kan. Zo bleek vrijdag bij hockeyvereniging hdm. Oud hockey-international, Floris Jan Bovelander, liet de Haagse liefhebbers kennismaken met het OldStars walking hockey on Tour in Nederland.

Van de redactie

Den Haag - De organisatie van het evenement bij hdm was in handen van hdm, Bovelander Hockey Clinics en het Nationaal Ouderenfonds. Het is onderdeel van de OldStars walking hockey on tour, een nieuw project vormgegeven door het Ouderenfonds en Bovelander clinics. De komende 2 jaar gaan beide organisaties gezamenlijk aan de slag met OldStars walking hockey op de kaart te zetten in Nederland.

Samen spelen

De OldStars walking hockey on tour zal meerdere hockeyverenigingen in het land aandoen om betrokkenen te informeren en te enthousiasmeren voor het concept OldStars walking hockey. Ex-international Floris- Jan Bovelander: "Ik vind het super leuk om mij in te zetten voor een leven lang hockey. Tophockey, jeugd, beginner of trimmer. De basis van hockey is voor mij altijd samen zijn, samen spelen, samen strijden of dat nu in volle sprint is of wandelende tred."

De Haagse hockeyvereniging hdm heeft de primeur voor de eerste kennismaking met de spelvorm in Den Haag. Voorzitter hdm Dorine Dielen is erg trots op deze, voor hdm, nieuwe vorm van hockey. "Walking hockey is voor hdm een mooie kans om een nieuwe verbinding te leggen tussen de hockeysport en de buurt waarin de vereniging ligt." Volgens Dielen is de introductie van walking hockey, in combinatie met alle andere activiteiten in het Buurthuis van de Toekomt, een mooie manier om ouderen in de buurt fysiek, maar zeker ook mentaal te ondersteunen en te trainen.

OldStars Sport

Hockey is niet de enige en zeker niet de eerste sport die een wandelvorm van het spel aanbiedt. OldStars walking hockey is onderdeel van OldStars Sport, een project van het Nationaal Ouderenfonds. Het is een verzameling van aangepaste spelvormen, zoals ook OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars walking handball, OldStars walking korfball, OldStars Tafeltennis en OldStars walking basketball. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië, waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Van Boxtel volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportvereniging. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal. Alle aangepaste beweegvormen van het Ouderenfonds worden door OldStars beweegstrateeg René Wormhoudt geïntroduceerd bij verenigingen, spelbegeleiders en spelers aan de hand van het zogeheten AS Model (ASM). Een model dat de basis vormt voor alle aangepaste spelvormen van OldStars.

Meer berichten