Ondanks een snelste rondetijd moest Roderick Pikker dankzij een uitvalbeurt in de prefinale in de finale achteraan starten.
Ondanks een snelste rondetijd moest Roderick Pikker dankzij een uitvalbeurt in de prefinale in de finale achteraan starten. (Foto: Bas Kaligis )

Haagse karter doet een 'Maxje' tijdens NK karten

Net als Max Verstappen in de Formule 1, zit het ook het Haags karttalent Roderick Pikker niet altijd mee. Maar net als de geniale coureur, kan Pikker op zo'n moment vertrouwen op zijn 'inhaalskills'. Die kwamen hem onlangs tijdens de vierde ronde van het Nederlands Kampioenschap, verreden in Kerpen, goed van pas.

Den Haag - Roderick Pikker, rijdend voor topteam Taormina Racing, toonde tijdens de finale met een snelste rondetijd dat hij bij de rapsten van het veld hoort in de Rotax Max -Seniorenklasse. Helaas had de dertienjarige snelheidsduivel uit Den Haag een uitvalbeurt in de prefinale en moest hij daarna achteraan beginnen in de finale. Vervolgens snelde hij dankzij een knappe inhaalrace toch nog naar de zestiende plaats. Een teleurstellende plek voor de Haagse karter. Aan het team lag het niet, wist Pikker. "Ik heb altijd een supermotor van Bouvin Power. Ook bekijk ik veel data en daar heb ik veel aan. Dan kun je precies zien waar je later moet remmen of eerder op het gas moet. Wel heb ik gemerkt dat ik mijn conditie weer moet opbouwen. Ik heb een tijdje niet gereden."

Zijn teamgenoot Ralph Winkel snelde in dezelfde klasse naar de overwinning in de prefinale. In de finale werd hij vervolgens knap tweede.

Meer berichten