Foto: Ronald Speijer

ADO Cars Jeans stadion volgend jaar in miniatuurversie in Miniland

De miniatuurversie van het ADO Cars Jeans Stadion is vanaf het voorjaar van 2020 te bewonderen in Miniland in het Legoland Discovery Centre Scheveningen. Dit is de uitkomst van de onlangs gehouden Miniland verkiezing waarbij het publiek haar stem mocht uitbrengen op favoriete gebouwen. 

Den Haag - De top 3 van de verkiezing bestond uit het ADO Cars Jeans Stadion, De Pier en het Kurhaus. Het voetbalstadion ging er met de winst vandoor, gevolgd door De Pier op de tweede plaats en het Kurhaus Hotel op de derde plaats. Naar verwachting zijn de 'Meester Model Bouwers' 350 uur bezig met het design en bouwen van het ADO Cars Jeans Stadion, bestaat deze uit 30.000 steentjes en komen er maar liefst 400 minifigures (publiek en spelers) bij het gebouw. Ook krijgen de spelers, net zoals in het echt, geel met groene tenues aan. MINILAND is met de iconische gebouwen één van de hoogtepunten van de overdekte binnenattractie, welke open zal gaan in het voorjaar van 2020.

Record

Er is 2.315 keer gestemd op favoriete gebouwen. "Dit is een wereldwijd record in de MINILAND verkiezing van alle LDC's over de wereld", aldus Boet Hensen, Cluster General Manager van Legoland Discovery Centre.  "Dankzij de grote betrokkenheid vanuit de stemmers, hebben wij besloten om de komende maanden nog meer gebouwen te bouwen en uit te lichten. Houd hiervoor onze socialmediakanalen in de gaten."

 

Meer berichten